SNART KLAR SOM KRISTIANSUNDS NYE ASSISTENTRENER

Foto: Digitalsport

Joakim Klæboe har i en årrekke sørget for at det jobbes godt med unge spillere i Sarpsborg 08. I starten av november forlot han stillingen sin som toppspillerutvikler i klubben. Nå er han kun formaliteter unna assistenttrener-jobben i nyopprykkede Kristiansund.

Hovedpersonen selv har allerede bekreftet til lokalavisen i Sarpsborg, SA at han er i dialog med KBK(krever innlogging).

Han sa også til samme avis at han måtte løse diverse utfordringer med sin nåværende arbeidsgiver Wang Toppidrett og finne en løsning på pendlingen til Kristiansund.

Dette skal ifølge kilder Fotballkanalen ha snakket med så godt som være i orden, og Klæboe presenteres trolig som Christian Michelsen sin høyre hånd innen kort tid.

Michelsen var en viktig brikke på Moss FK hvor Klæboe i sin tid gjorde stor suksess som spillerutvikler, og de to skal ha hatt god kontakt siden tiden i Moss. Derfor var Klæboe en perfekt kandidat til en jobbe som blir både utfordrende og velkjent for 40-åringen.

<

class=»retriever-hit focus» tabindex=»-1″>Klæboe forteller til SA at han> finner mange likheter mellom det fotballeventyret <

class=»retriever-hit focus» tabindex=»-1″>Kristiansund> BK nå opplever og det han har vært med <

class=»retriever-hit focus» tabindex=»-1″>på> i Sarpsborg 08.

– Oppbyggingen av de to klubbene er ganske lik. Jeg ser definitivt en del likhetstrekk, påpeker han til Sarpsborg Arbeiderblad.

KBK får dermed en sulten herremann som er spesielt god på å jobbe med enkeltspillere og utvikle de unge talentene i klubben, men som også har ambisjoner som trener.

– Grunnen <

class=»retriever-hit focus» tabindex=»-1″>til> at jeg forlot S08, var at jeg ønsker å være lagstrener. Jeg har som mål å være en av to trenere i enten eliteserien eller 1. divisjon. Slikt sett er <

class=»retriever-hit focus» tabindex=»-1″>Kristiansund >midt i blinken, sier han til samme avis.

Kanskje åpner dette også for en overgang eller to mellom KBK og 08.

Fotball , 21. september 2008 , 1. divisjon , Adeccoligaen , Odd - Moss 3-2 Trener Joakim Mensen og John Muiruri , Moss Joakim Klæboe(til venstre) fra tiden som spillerutvikler i Moss FK. Hovedtrener i KBK Christian Michelsen var blant de viktigste spillerne i klubben. Foto: Digitalsport

Fotballkanalen

268 Artikler