Fotballkanalen erfarer: Stortalent endelig klar for OBOS-ligaen

(Foto: Skeid sine hjemmesider / Anders Vindegg)

Skeids-stortalent har vært linket vekk fra talentfabrikken helt siden han slo igjennom på klubbens A-lag i 2015. Tre år senere tar han trolig endelig steget videret oppover i divisjonsystemet.

Klar for Kongsvinger?

Ifølge kilder Fotballkanalen har snakket med, skal Kongsvinger og Skeid være enig om en overgang for unggutten.

Ettersom spilleren har vært i Oslo-klubben i store deler av sine ungdomsår, har de rett på utdanningskompensasjon. Klubbene står fritt til å forhandle en slik avtale og nå skal det være enighet.

Trolig blir Essaeh presentert i løpet av kort tid på Gjemselund.

Høyt toppnivå

20-åringen har allerede et respektabelt antall kamper i 2.divisjon og tar nå et steg opp til et Kongsvinger som har jaktet en ny back i lang tid. Essaeh er kjent for å være en spiller med enormt tempo og driv med ballen, og har også fått med seg tre kamper med flagget på brystet, en kamp for G16-landslaget og to kamper for G18-landslaget etter at han hadde sin beste sesong i 2016.

I fjor var han linket bort hele vinteren men valgte å signere en ny kontrakt ut året.

Nå slipper altså Tom Nordlie etter all sannsynlighet stortalentet til OBOS-ligaen. Skeid har derimot hentet inn en rekke spennende spillere fra naboklubben og har virkelig ambisjoner om å nå helt opp i årets PostNord-liga.

Spiller du Eliteserien Fantasy? Bli med i Fotballkanalens egen liga, her venter heder, ære og fete premier til de beste!

Silly Season

65 Artikler