SIGNERINGEN HELE FREDRIKSTAD ØNSKET SEG

Andrea Loberto og co har fått hentet inn noen nye navn til årets Fredrikstad FK-tropp. Kevin Wright med en fortid i Chelsea, er klar på venstrebacken og i morgen tar klubben en avgjørelse på om de tilbyr to prøvespillere kontrakt. Men viktigst av alt; Unggutten Ludvig Begby har skrevet under på en ny toårskontrakt.

Fredag kveld tapte FFK svært overraskende 0-3 for 2.divisjonslaget Skeid «hjemme» i Østfoldhallen. Tom Nordlies menn var best fra start til mål, og på tross av at FFK stilte med flere unggutter, prøvespillere og nye fjes var det ikke forventet at de skulle få det så tøft mot et lag fra nivået under.

Før kampen ble det klart at en av fjorårets beste spillere Ludvig Begby blir med videre og har signert en ny toårskontrakt i Plankebyen. Den lokale publikumsfavoritten har vært linket til flere klubber i Tippeligaen siden fjorårets sesong og ettersom kontrakten hans utløp ved nyttår var det ventet at han var tapt for klubben.

– Det beste med å spille i FFK er supporterne. Det er alltid et fantastisk publikum og masse entusiasme i byen, forteller 19-åringen til Fotballkanalen.

Ettersom du uttalte at du ønsket å spille i Tippeligaen og mente du var klar for å sjansen der, føler du presset blir større på deg i årets sesong i OBOS-ligaen?

– Jeg føler ikke noe større press, jeg vil heller ai at jeg føler en enda større sult til å bygge videre på den gode fjorårssesongen. Men samtidig må jeg innse at jeg har blitt et år eldre og har spilt et år lenger, slik at jeg må ta enda større ansvar både i treningshverdagen og på kamp.

Hva kan vi forvente av årets FFK-lag?

– Jeg tror på prosjektet til Andrea, og håper han får tid til å bygge sitt eget lag og identitet. Et opptrykk er alltid et mål man ønsker å oppnå, men vi må være realistiske. Jeg håper vi kan være med å kjempe på den øvre halvdelen i årets OBOSliga.

Begby har tidligere figurert som både back og kant på både landslag og i FFK. På spørsmål om hvor han helst vil spille svarer han følgende:

– Foreløpig ønsker jeg å bidra offensivt, og liker alle de offensive posisjonen, men senere i karrieren vil jeg muligens bekle en venstrebackrolle.

Mot Skeid spilte Begby en omgang som kant, før han i likhet med stort sett alle FFK-spillerne ble byttet ut så det kun ble 45 minutter i årets første treningskamp.


KLAR FOR TO NYE ÅR:
Ludvig Begby blir med videre og mener FFK bør kjempe på øvre halvdel av årets OBOS-liga tabell. Her er unggutten i aksjon mot Slovakia for G17-landslaget. (Foto: Digitalsport)

Bak seg hadde han nyervervelsen Kevin Wright som kom fra League Two-klubben Carlisle i England. Tidligere har Wright vært 10 år i Chelsea sin ungdomsavdeling før han nå melder overgang til plankebyen.

Den lille fotrappe venstrebacken fikk vist frem farten ved et par anledninger, men viste også at han trenger vinteren på å komme i form om han skal bli spilleren Loberto og co håper på.

På midtbanen spilte også Rino Falk Larsen og Robin Rasch en omgang hver. Begge leverte til godkjent og kan nå være aktuelle for en kontrakt med de hvite og rød. Etter hva Fotballkanalen erfarer vil det tas en avgjørelse angående spillerne i løpet av morgendagen. Trolig vil klubben gå for minst en av spillerne.

Les mer her: FFK jakter forsterkninger

I tillegg har forsvarsspiller Shola Akinyemi skrevet under på en ny kontrakt med klubben han kom til før sesongen i fjor. Den anvendelige Holmlia-gutten fikk bra med spilletid i 2016 og trener seg nå opp igjen etter skade, med visshet om at han blir med klubben videre.

Fotballkanalen

268 Artikler