Sandefjord har ansatt spanjolen Marti Cifuentes som nyhovedtrener. Spanjolen tar over klubben etter at Magnus Powell fikk sparken kun få måneder etter at han tok over trenerjobben hos eliteserieklubben. (Foto: sandefjordfotball.no)

Den 35 år gamle spanjolen har signert kontrakt ut sesongen 2020. Geir Ludvig Fevang som har fungert som midlertidig trener etter sparkingen av Magnus Powell går tilbake til sin opprinnelige jobb som assistentrener for den nye treneren.

Cifuentes har tross sin unge alder solid med erfaring fra treneryrket. Han har trent flere klubber på lavere nivåer i spania siden han begynte sin trenerutdanning som 21-åring og kom til skandinavia høsten 2017 da han tok over U19-laget til den svenske storklubben AIK. 

Grundig research

Sandefjord har tidligere fått kritikk for svak research før de hentet inn Magnus Powell. Denne gangen forsikrer daglig leder at de har brukt god tid på å snakke med sin kandidat.

- Vi har forsøkt å gjøre en grundig jobb: To intervjuer – et om ledelse og et om sport, referansesjekker med AIK og annen research, forteller Berg til klubbens hjemmesider. 

Oppvokst i Barcelona

Cifuentes har vokst opp i Barcelona og med en mastergrad fra The Johan Cruyff institue sier det seg selv at han også vil la seg inspirere av storklubben fra hjembyen når han nå skal bygge opp Sandefjord. Ifølge Sandefjord Blad hans tilnærming til formasjon og spillestil ut ifra spillermateriell, en av grunnene til at han ble valgt. Samtidig ønsket klubben en ekstern trener inn i teamet for å «restarte» laget etter en tung periode der resultatene har uteblitt, skriver lokalavisen videre.

100% opp til 500 NOK

1. Casino Winner

100% opp til 1000 NOK

2. Guts

100% opp til 1000 NOK

3. Rizk

200% opp til 1000 NOK

4. Unibet

500% opp til 500 NOK

5. ComeOn

100% opp til 1000 NOK

6. Betway

Sponset innhold | Regler og vilkår gjelder | 18+ | Bonus kun for nye kunder