Rafik Zekhnini klar for Fiorentina og Serie A

Odd-spilleren som blir sett på som en av de største talentene og salgsobjektene i Norge er klar for større utfordringer når han i dag med stor sannsynlighet skriver under for den italienske storklubben Fiorentina.

Ryktene har versert i et par dager nå, og representanter fra Fiorentina var til stede da Odd slo Vaduz borte i Liechtenstein sist torsdag.

Søndag kveld etter 0-2 tapet hjemme mot Viking bekreftet Odd at de var blitt enige om en overgangssum med den italienske klubben, og at Zekhnini drar til Italia mandag for å blant annet gå igjennom den medisinske testen.

Fiorentina stadion

Odd bekreftet avtalen søndag kveld

Prisen skal være 15 millioner men kan potensielt stige til omtrent 20 millioner norske kroner.

Til nrk.no uttalte Odds daglige leder følgende:

-Han reiser til Italia i morgen for å gjennomgå medisinsk test og forhandle om sine personlige vilkår. Går det i orden er han Fiorentina-spiller fra nå av.

-Dette er stort, det er en drøm som går i oppfyllelse sier Rafik Zekhnini til samme nettsted.

Imponerte verdensstjerne allerede som 17-åring

Skiensgutten tok Norge og Eliteserien med storm allerede som 17-åring for to år siden. I en sesong han spilte 17 kamper og scoret 3 mål for Odd var det dobbeltkampene mot Borrusia Dortmund i Europa League-kvalifiseringen som gjorde han kjent også utenfor landets grenser.

Zekhnini mot Dortmund for Odd

Spesielt i hjemmekampen som endte 3-4, herjet han tidvis med Dortmund sin høyreside og en av verdens beste midtstoppere, Mats Hummels.

Siden det har ryktene om større klubbers interesse versert og Manchester United hadde inne et bud som ble avvist på unggutten allerede den gang.

I år har både Odd og Zekhnini slitt voldsomt i serien. Talentet har kun scoret ett mål for et Odd-lag som kun har scoret tolv mål på seksten kamper så langt.

Men det har ikke skremt italienerene som tydeligvis ser potensialet i spilleren som fortsatt kun er nitten år gammel.

Tiltenkt rolle i A-lagstroppen

Seriestart i italienske Serie A er enda over en måned unna, så han vil få nok tid til å finne seg til rette i sin nye klubb i Firenze og systemet til trener Stefano Pioli.

Firenze by

Pioli er kjent for å foretrekke en 4-2-3-1-formasjon som krever en del vinger i stallen. Og per nå er det kun én ren ving i form av Federico Chiesa tilgjengelig.

Med andre ord kan Rafik, om han gjør sakene sine bra i sesongoppkjøringen være nære en plass i førsteelleveren.

Fiorentina ønsker å gjøre en bedre sesong enn forrige sesongs åttendeplass og har hentet inn flere spillere de siste dagene, men har også spillere på vei ut.

Tidligere Blackburn-spiss Nikola Kalinic skal være på vei til AC Milan, og spilleren og klubben har blitt gitt 2 dager av Fiorentina til å bli enige om personlige betingelser.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler