PEDERSEN TESTER AMERIKANSK MIDTBANESPILLER

Amerikanske Aodhan Quinn (24) trener med Start denne uken. På fredag skal amerikaneren være med laget som møter Lillestrøm.

(foto: Digitalsport)

IK Start forbereder seg på tilværelsen i neste års OBOS-liga. De gulkledde fortsetter treningen fram til 15. desember, og denne uken har de fått inn midtbanespilleren Aodhan Quinn på prøvespill. Start er på jakt etter en rutinert midtbanespiler med lederegenskaper, og dette skal, i følge Fædrelandsvennen, være kvaliteter som Quinn besitter.

Agenten tok kontakt

Quinn sin agent skal selv ha tatt kontakt med Start for å ordne et prøvespill for midtbanespilleren. 24-åringen spiller til daglig for Louisville City i NSL (National Soccer League). Start sin venstreback,Henrik Robstad, studerte i USA fra 2011-2012 og har dette å si om amerikaneren:

– Han har ligget litt i vannskorpen til å komme seg opp i MLS (Major League Soccer, USAs liga), sier Robstad til fædrelandsvennen.

– Jeg har snakket litt med noen folk jeg kjenner der borte, og de har mye godt å si om ham. Han har spilt på et av de beste college-lagene der borte, og gjort det bra, fortsetter Robstad.

– En klok fotballspiller

Quinn er i følge Robstad en hardtarbeidende playmaker, og har i USA spilt både defensiv og offensiv midtbane.

– Aodhan kom godt gjennom den første treningen, og han ser ut til å være en klok fotballspiller. Vi skal ha ham her gjennom uka. Vi skal ha ham med til Lillestrøm på fredag, og se ham i kamp, sier Start-trener Steinar Pedersen

Andreas Hopen

92 Artikler