ØBY FORLENGER MED S08 – LÅNES UT PÅ NYTT

Olav Øby var en av de aller beste spillerne i årets OBOS-liga. Nå velger midtbanespilleren å bli i Strømmen hvor han har blomstret med tillit fra trener Espen Olsen. Han lånes dermed ut fra Sarpsborg 08 på nytt, men har skrevet under på en ny kontrakt ut 2018-sesongen.

(Foto: Digitalsport)

Fotballkanalen tok ut Øby på årets lag i OBOS-ligaen etter en sesong hvor han var svært toneangivende for et Strømmen lag som imponerte stort både prestasjons og resultatmessig.

Strømmen-trener Espen Olsen er strålende fornøyd med å få på plass Øby i enda en sesong.

– En viktig signering. Olav er ung, ambisiøs, løper mye, og er viktig for kontinuiteten i laget vårt, sier Olsen til rb.no.

Sarpsborg 08 ønsket å forlenge avtalen med Øby med ytterligere et år. Sportssjef i S08, Thomas Berntsen er fornøyd med å re-signere en lokal midtbanespiller.

– For Olav er det viktig å spille regelmessig på høyt nivå. Derfor mener vi Strømmen er den rette utviklingsarenaen for han. Vi håper han skal ta ytterligere et steg der før han kommer tilbake til oss, sier sportssjef Thomas Berntsen til S08 sine hjemmesider.

Mange mener Øby nå har vist han er klar for Tippeliga-spill. Berntsen på sin side vil gi unggutten mer tid.

– Olav har fremdeles et knepp igjen før han kan spille fast i Sarpsborg 08. Derfor tror vi et nytt utlån er det rette, utdyper han.

– Olav har alt det vi står for. Han er lokal, god spiller, flott gutt, han tåler å trene mye og han har lyst til å trene mye, påpeker Berntsen.

Unggutten selv er glad for å ha forlenget og samtidig bli lånt ut til Strømmen.

– Jeg har spilt fast og hatt en god utvikling. Nå gleder jeg meg til å spille enda en sesong i Strømmen, sier Øby.

– Målet mitt er å spille i eliteserien snart. Jeg kunne gått tilbake til Sarpsborg 08 og kjempet for en plass på laget neste sesong, men jeg tror det er lurt å være i en klubb hvor jeg får spille fast. Samtidig er det kult at Sarpsborg 08 har troen på at jeg kan spille i eliteserien for dem senere, utdyper han.

– Jeg har startet samtlige serie, cup- og treningskamper når jeg har vært tilgjengelig. Jeg har kun stått over grunnet karantene. Det har gått veldig bra. Da jeg var 19–20 år snakket Geir (Bakke) mye om at jeg manglet erfaring, men jeg skjønte ikke helt at det var viktig. Nå skjønner jeg mer om hva han mener. Jeg har blitt tryggere på mange av valgene jeg gjør i spillet, sier Øby til Sarpsborg Arbeiderblad.

Fotballkanalen

268 Artikler