Brann henter ny keeper fra Bundesliga – Kun formaliteter gjenstår

Sportsklubben Brann har i flere måneder arbeidet med å finne erstatteren til Piotr Leciejewski. Mandag landet det som trolig er klubbens nye førstekeeper på Gran Canaria.

Lang overgangssaga

Allerede forrige sommer var det klare tegn på at Branns førstekeeper gjennom syv sesonger ønsket seg vekk fra Brann og hjem til hjemlandet Polen.

Ekstraklasa-klubben Zagłębie Lubin var på banen med flere bud, og polakken var i tillegg nede og besøkte klubben og så dem spille.

Men budene som tikket inn faxmaskinen på Brann Stadion matchet aldri prisforlangende og Piotr ble værende i Bergen frem til første uken av denne sesongens oppkjøring.

Da ble Brann og den polske klubben endelig enig, og Piotrs Brann-karriere stoppet på 182 kamper fordelt på syv sesonger.

Kun én keeper i stallen per dags dato

Med Leciejewskis avgang i tillegg til at fjorårets andrekeeper Alex Horwarth ikke fikk fornyet sin kontrakt har statusen på keeperplassen i Brann de siste ukene vært unggutten Markus Pettersen alene.

Men nå ser det ut til å endre seg. Hannover 96s tredjekeeper Samuel Sahin-Radlinger landet i formiddag på flyplassen på Gran Canaria der han ble hentet av Branns sportssjef Rune Soltvedt. Soltvedt og resten av Brann-laget er på Gran Canaria på treningsleir.

Sahin-Radlinger holder til vanlig buret for rekruttlaget til Bundesliga-klubben Hannover 96 i tysk tredjedivisjon, i tillegg til å sporadisk være en del av førstelaget som andrekeeper.

Så ut til å gå i vasken

Brann skal visstnok allerede i fjor sommer ha pekt ut Sahin-Radlinger som erstatter for Leciejewskis erstatter, men har vært avhengig av at Hannover har funnet en ny tredjekeeper.

Det blir trolig Bayern Münchens tredjekeeper Leo Weinkauf. Han er også grunnet til at Sahin-Radlingers overgang fra Hannover til Brann så ut til å gå i vasken.

Hannover-trener André Breitenreiter så nemlig en stund på Weinkauf som et dårligere alternativ enn Sahin-Radlinger, og der med så det før helgen ut til at Brann måtte jakte videre på ny førstekeeper.

Men i løpet av helgen har Breitenreiter og Hannover tydeligvis skiftet mening, kanskje grunnet Sahin-Radlingers sterkt uttrykte ønske om å gå til Brann.

Kommer på lån

Ifølge Bergens Tidende er det snakk om et lån ut 2018 sesongen, og det er ikke kjent om klubbene er enige om en kjøpsklausul etter at låneoppholdet er ferdig.

Det kan også godt tenkes at Brann tenker at ett år er nok tid for stortalentet Markus Pettersen å utvikle seg videre til å bli førstekeeper for Bergensklubben neste sesong.

Samuel Sahin-Radlinger

  • Nasjonalitet: Østerrike
  • Landskamper: 12 (U21)
  • Alder: 25 (7. november 1992)
  • Høyde: 198 cm
  • Tidligere klubber: Hannover 96 (2011-), Nürnberg (2014-2015, lån), Rapid Wien (2013-2014, lån), SV Ried (2009-2011)

PS: Brann spiller treningskamp mot svenske Elfsborg på Gran Canaria klokken 15.00 i dag, men Sahin-Radlinger rekker trolig ikke å få vist seg fram i den kampen.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler