Oppsummering av Norges utenlandsproffer uke 20

Denne gangen starter vi i Italias nest beste rekke, der Haitam Aleesami og Palermo spilte om direkte opprykk i den siste serierunden i Serie B fredag. Palermo måtte vinne i tillegg til at de fikk hjelp av lag i flere andre kamper i runden. Det ble en 2-0-seier, men det var lite hjelp å få, og Palermo ble dermed klar for playoff gjennom sin fjerdeplass. Der møter de enten Venezia eller Perugia den 30. mai og 3. juni.

Lørdag var det klart for den siste runden i Ligue 1, og Ole Kristian Selnæs og Saint-Étienne spilte om en potensiell plass i neste sesongs Europe League-kvalifisering. Før kampen hjemme mot Lille var klubben a poeng med Bordeaux, og var enten avhengig av at Bordeaux avga poeng eller at de selv vant med mye større sifre.

Europa League glapp for Selnæs og co

Saint-Étienne vant overbevisende 5-0, og Ole Kristian Selnæs bidro med to assister. Men Bordeaux vant selv 4-0 borte mot Metz, og dermed var det dem som tok den viktige sjetteplassen i Ligue 1 denne sesongen.

I Sveits hadde Mohamed Elyounoussi og Basel lite å spille for hjemme mot Luzern, da andreplassen i Superligaen allerede var sikret. Det endte 2-2, men Elyounoussi avsluttet sin overbevisende sesong med ett mål. Fetter Tarik ble Matchvinner for AIK på da han scoret 1-0 mot Hammarby i Stockholm-derbyet i Allsvenskan på Straffespark.

En annen landslagsmann som også avsluttet sin sesong overbevisende er Martin Linnes. Lørdag startet han sin fjerde kamp på rad og tjuende totalt denne sesongen, da Galatasaray sikret ligatittelen med 1-0 borte mot Göztepe.

? from the craziest ceremony, EVER? @elisa899

A post shared by Martin Linnes (@m.linnes) on

I USA startet Jo Inge Berget nok en gang på topp for New York City sammen med David Villa da de vant 4-0 hjemme mot Colorado Rapids. Og Berget ble i går belønnet ved å bli gjenoppkalt til den norske landslagstroppen.

Berge endelig tilbake fra skademarerittet

Og i Skottland var vår nye landslagsstjerne Kristoffer Ajer nok en gang med fra start da Celtic vant den skotske cupen med 2-0 over Motherwell.

En annen ny landslagsyndling er Sander Berge, og etter hele syv måneder på sidelinjen med skade var han endelig tilbake i spill for Genk da han kom inn som innbytter i 2-1-seieren borte mot Anderlecht søndag. Sigurd Rosted kom også inn som innbytter for Gent da de vant 1-0 borte mot Club Brugge.

I Østerrike ble Fredrik Gulbrandsen matchvinner i det nittiende minutt da Red Bull Salzburg avsluttet sesongen med stil. Ligatittelen var allerede sikret da Mattersburg ble slått 1-0 hjemme søndag. Veton Berisha kom inn som innbytter da Rapid Wien sikret tredjeplassen i den østerrikske Bundesligaen med 4-1 hjemme mot Rheindorf Altach.

Mandag spilte Gustav Wikheim fra start for Midtjylland da dem sikret ligagullet i dansk Superliga med 1-0 hjemme mot AC Horsens, mens Ola Kamara ble matchvinner for LA Galaxy da de vant 1-0 borte mot Montreal Impact.

Det var alt av aktivitet for de fleste av dem er en del av eller i nærheten av en plass i landslagstroppen til Lars Lagerbäcks Norge. Han tok ut sin tropp mot Island og Panama i går, og den kan du se her.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler