Overgangsvinduet i Norge vinteren 2021 - Rykter og bekreftede overganger

Som vanlig er det duket for et langt og interessant overgangsvindu i Norge. Vi skal følge det tett, og oppdaterer deg her med rykter, bekreftede overganger og lån som omhandler norske spillere og klubber.

Følg også med på våre Facebook og Twitter-sider, for oppdatert informasjon om det norske overgangsvinduet, og om norsk og internasjonal fotball generelt.

Det norske overgangsvinduet åpner den 15. januar, som er noen dager senere enn de fleste andre europeiske overgangsvinduene. Det er åpent i nærmere tre måneder, til 7. april.

Men klubber har kunnet signere spillere på utgående kontrakt siden sommeren 2020, selv om disse spillerne ikke blir klare før 15. januar. Klubber kan også bli enige om betingelsene for overganger før denne datoen.

Sommervinduet er åpent fra 1. til 31. august.

Rykter og overganger, live-feed:

22.01: Kevin Kabran er klar for Viking. Den tidligere Start-spilleren har skrevet under en kontrakt som strekker seg ut 2023-sesongen. Svensken endte på 14 målgivende og 11 mål på totalt 71 kamper for Kristiansand-klubben.


22.01: Geir Andre Herrem er aktuell for en retur til gamleklubben Åsane. Han har det siste ett og et halve året spilt for den svenske klubben Kalmar, etter overgangen fra Bodø/Glimt sommeren 2019. 32-åringen scoret hele 36 mål på 68 kamper i sin siste periode i Bergensklubben.


21.01: Sterk signering av Ull/Kisa i dag:


21.01: Jerv har hentet den 23 år gamle vingen Luis Willis Alvés Furtado. Franskfødte Furtado har fire landskamper for Cape Verde, og kommer gratis fra den egyptiske klubben FC Masr.


21.01: Mix Diskerud er klar for den tyrkiske klubben Denizlispor Kulübümüz. Han har skrevet under en kontrakt på ett og et halvt år, med opsjon på ett år til. Norsk-amerikaneren kommer fra Helsingborg i Sverige.


21.01: følge TV 2 er Tore Reginiussen på vei til tysk fotball. Kanalen melder ikke hvilken klubb det er, men at det er en klubb som spiller i 2. Bundesliga. 34 år gamle Reginiussen fikk ikke fornyet kontrakten hos Rosenborg etter sist sesong. Tidligere har midtstopperen spilt for danske OB, italienske Lecce og tyske Schalke 04 i utlandet.


21.01: Brann har fått sitt siste bud på Sivert Heltne Nilsen avslått av svenske Elfsborg. Det siste budet skal ha vært på omtrent 3 millioner kroner, men Allsvenskan-klubben krever mer for å la 29-åringen gå tilbake til gamleklubben i Norge.


20.01: Tidligere Brann, Godset og Vålerenga-spiss Marcus Pedersen forlater HamKam. Han er klar for den tyrkiske klubben Ankaraspor, som spiller på andre nivå i Tyrkia. Dette er Pedersens andre utenlandsopphold, etter Vitesse-oppholdet, der han også var på lån hos OB og Barnsley.


20.01: Det er ingen stor overraskelse, men nå er endelig Aleksander Melgalvis klar for HamKam. 31-åringen, som bor på Hamar, fikk ikke fornyet kontrakten med LSK etter opprykket like før jul.


19.01: Nyopprykkede Bryne har hentet Haugesunderen Sixten Dalen Jensen fra Sogndal. Midtbanespilleren har signert en to-årskontrakt med OBOS-ligaklubben.


18.01: Vi erfarer at Marcus Mehnert skriver under på en treårskontrakt med Ranheim i løpet av dagen. Dermed endte 23-åringen på 24 fattige Eliteserie-minutter på to sesonger i Brann for den tidligere Asker-spilleren.


15.01: Etter hele åtte år borte fra klubben er Magnus Lekven klar for det forventede comebacken i Odd. den 33 år gamle midtbanespilleren, som har tilbrakt de seneste årene i danske Esbjerg og Vålerenga, har signert en kontrakt som strekker seg over tre sesonger.


15.01: Etter en meget god sesong på venstrebacken for Eliteserie-mester Bodø/Glimt er Fredrik Bjørkan en av de heteste spillerne her hjemme i Norge om dagen:


15.01: VG melder at Vålerenga er enige med den egyptiske klubben Pyramids om en overgangssum for tidligere Bodø/Glimt-spiller Amor Layouni. Svensk-Tuniseren skal også være enige om de personlige betingelsene med Oslo-klubben. Layouni spilte for Glimt fra 2017 til sommeren 2019, da han ble solgt til Egypt etter 10 scoringer på de første 21 Eliteserie-kampene i 2019-sesongen. 28-åringen kan spille på begge kantene, men er først og fremst venstrekant.


15.01: Det er kamp om Gjermund Åsen. Også Brann skal ha vist interesse for den offensive midtbanespilleren:


15.01: Så er det klart at Ståle Stålinho Sæthre er klar for Sandnes Ulf. Den tidligere Aalesund og Nest-Sotra-midtstopperen skal spille hunder tidligere trener Steffen Landro i Ulf frem til desember 2022.


14.01: Stoppertalentet Helmer Rusten har gått fra Stabæk til Kjelsås. 19-åringen har kamper for både Norge U15, U16 og U17, og er en solid signering for 2. divisjonsklubben.


14.01: Hønefoss har hentet den 29 år gamle midtbanespilleren Daniel Berg fra Bærum på en ettårskontrakt. - Daniel er en spiller med mye erfaring og har spilt på toppnivå. Veldig god teknisk spiller som kan skape mye og være farlig foran mål. Utmerket på dødballer og en spiller som vil utfordre motstanderne med sin kvalitet. Vi er glade for å ønske ham velkommen til HBK, sier Luke Torjussen til honefossbk.no.


14.01: Mer Ranheim-nytt: Trondheims-klubben har hentet høyrebacken Warren Kamanzi på lån fra Rosenborg. - Han er en offensiv sideback, høyreback primært. 20-åringen er godt skolert igjennom Salmarakademiet, og har med seg bra med erfaring fra PostNord-ligaen. Nå er han klar for å kom på Ranheim med toppfotballhverdag og nye steg som fotballspiller, kommenterer analyse- og scoutingansvarlig Tarjei Smågesjø om låneavtalen med Kamanzi på Ranheim sine hjemmesider.


14.01: Etter å ha solgt Ole Sæter til byrival Rosenborg er Ranheim nå på jakt etter ny spiss. BT melder nå at trønderklubben har meldt sin interesse for Marcus Mehnert, som er ute i kulden i Brann. 23-åringen ble hentet fra Asker som en meget lovende spiller, men har aldri virkelig fått sjansen hos bergenserne. Nå kan det bli restart av karrieren i OBOS-ligaen, men det er ikke kjent om det er snakk om et utlån eller en permanent overgang.


14.01: Chuma Anene har fått tillatelse av FC Midtjylland til å forlate klubben i dette overgangsvinduet, og åpner for en retur til Norge. Sist han var hjemme var på lån hos Jerv i OBOS-ligaen i 2019, den gang ble det fem mål på 15 kamper for den 27 år gamle angrepsspilleren. Har nettopp kommet tilbake fra en kneskade han pådro seg for Crewe Alexandra i League Two i England. Har tidligere spilt for VIF, Ull/Kisa og Stabæk i Norge.


14.01: Ståle Stålinho Sæthre ser ut til å bli gjenforent med gamletrener Steffen Landro. Den 27 år gamle midtstopperen spilte 18 Eliteserie-kamper for AaFK forrige sesong, men ble ikke med klubben ned igjen i OBOS-ligaen, der han fikk totalt 30 kamper for tangotrøyene i 2018 og 2019.

Nå ser det ut til at han fortsetter karrieren i nettopp OBOS-ligaen. For Steffen Landros Sandnes Ulf, mannen som trente han i Nest-Sotra, klubben han var i før han gikk til AaFK sommeren 2018.


13.01: Molde bekrefter at de har godtatt et bud på den 25 år gamle bavken Henry Wingo. Budet er fra ungarske Ferencvaros, som er klubben til Tokmac Nguen. Klubben spilte også Champions League-gruppespill i høst, etter å ha slått ut nettopp Molde i playoffen. Ungarerne og amerikaneren har enda til gode å bli enige om de personlige betingelsene.


13.01: – Jeg skal nok forlate Wolverhampton.

Det sier John Kitolano til Telemarksavisa. Den 21 år gamle backen har kun fem måneder igjen av kontrakten med Premier League-klubben, så han blir nok ikke en veldig dyr mann for Odd. – Jeg hadde et fint låneopphold der nå og du skal ikke se bort fra at jeg blir værende i Odd. Det viktigste nå er ikke å stresse og ta et godt valg. Jeg trenger spilletid for å utvikle meg videre. Og da står Odd veldig høyt oppe på lista, sier Kitolano til TA.


13.01: Martin Samuelsen på vei tilbake til FK Haugesund? Det melder hvertfall Haugesund Avis. Avisen melder at det er dialog mellom Eliteserie-klubben og Hull, om en permanent overgang for spilleren, som var på lån hos FKH fra West Ham i 2019-sesongen. Det meldes også at Vålerenga er interessert i 23-åringen, som kun har fått sporadisk med spilletid i League One, FA-Cupen, Ligacupen og EFL-Cup for Hull denne sesongen.

Hull Daily Mail melder også at det har kommet et bud på den offensive midtbanespilleren. Det vites ikke om dette budet kommer fra Haugesund eller VIF.


13.01: Så er Ole Sæter offisielt klar for RBK:


13.01: Etter noen gode sesonger i Allsvenskan for Djurgården, er Fredrik Ulvestad nå klart for nye eventyr, nærmere bestemt i Kina. Det melder Nettavisen. Ulvestad, som spilte for nødlandslaget mot Østerrike i høst, skal være nær en 2årskontrakt verdt 15 millioner kroner med den kinesiske klubben Qingdao Huanghai.


13.01: Bergensavisen melder at Jesper Löfgren, som ventet, ikke møter på årets første Brann-trening. Svensken som har vært utlånt Mjällby i to sesonger på rad skal ikke være ønsket med videre av Brann-trener Kåre Ingebrigtsen. 23-åringen ble sett på som et av Sveriges største midtstoppertalenter når Brann hentet han for to år siden, men han har aldri fått vist seg frem i Bergensklubben. Nå arbeider Brann og spillerens agent med å finne en ny klubb til han, trolig i Sverige. Han har kontrakt med Brann ut neste sesong.


13.01: Samuel Adegbenro har i en stund nå vært på vei ut dørene på Lerkendal, og har vært linket tilbake til gamleklubben Viking, i tillegg til en overgang til tyrkisk fotball som gikk i vansken sist sommer. Men nå melder Rosenborg at nigerianeren er klar for svensk fotball, nærmere bestemt Norrköping, som havnet på sjetteplass i Allsvenskan sist sesong. Adegbenro har scoret totalt 16 mål på 86 kamper for Rosenborg siden overgangen fra Viking i 2017.


2.5M i mnd. premiepenger

1. Pinnacle

3x 200kr gratisspill

2. Unibet

Opptil 1000 kr i gratisspill

3. Nordicbet

100% opp til 1000 kr

4. Scandibet

500% opp til 500 NOK

5. ComeOn

100% opp til 3000 NOK

6. LeoVegas

Sponset innhold | Regler og vilkår gjelder | 18+ | Bonus kun for nye kunder