NÅ KAN HAN ENDELIG RETURNERE TIL JÅTTÅVÅGEN

I vinter var Strømsgodset villige til å slippe Tommy Høiland gratis til Viking, men siddisene kunne ikke betale lønna til spissen. Nå hjelper aksjonærene til, og Burchnall vil signere fire nye spillere i tillegg til Høiland.

>Viking sliter stort økonomisk, men nå har aksjonærene samlet seg for å hjelpe de blåkledde opp fra jumboplass i Eliteserien. Det er allerede klart at Kwesi Appiah forlater Viking til sommeren til fordel for Wimbledon, og Robin Shroot returnerer til Hødd. Det er også usikkert hva som skjer med leiesoldat Michael Ledger, i tillegg til at det spekuleres i at både Karol Mets og Samuel Adegbenro kan bli solgt i løpet av sommeren.

Tommy Høiland var i Viking fra 2008 til 2011 og spilte da 40 kamper og scoret 4 mål. Siden den gang har 28-åringen spilt i Bryne Sandnes Ulf, Molde, og et lån i Lillestrøm før han i 2016 endte opp i Strømsgodset. I debutsesongen ble det 4 mål på 22 kamper, men i år har den omstridte spissen blitt overflødig i klubben, og er fjerdevalget bak Marcus Pedersen, Marco Tagbajumi og Pontus Engblom.

Viking-trener Ian Burchnall, har denne uken uttalt til Stavanger Aftenblad at han ønsker fem nye spillere inn i troppen, spillere som skal inn i startoppstillingen for å heve nivået. På spørsmål om Tommy Høiland scorer nok mål svarer Burchnall slik:
– Ja, han jobber hardt og kriger for laget sitt. Vi trenger den typen spiller i Viking. Dessuten scorer han mål når han får tillit og får spille fast, forteller Burchnall til avisen.

Andreas Hopen

92 Artikler