LANDSLAGSMÅLVAKT KAN ERSTATTE ØSTBØ

Onsdag kommer Latvia sin landslagsmålvakt Norge, for å vise seg fram for Sarpsborg 08.

p>

(foto: Digitalsport)

Kaspar Ikstens er et ukjent navn for mange. Den 28-år gamle målvakta fra Latvia har de siste årene spilt for islandske Vikingur Olafsvik og FK Jelgava i hjemlandet. I 2014 spilte Jelgava mot Rosenborg i 1. kvalifiseringsrunde i Europa League, den gang med Ikstens som sisteskanse.

Har ikke dårlig tid

Sarpsborg 08 sin sportssjef, Thomas Berntsen, har dette å si om Ikstens:

– Kaspars er en etablert keeper som er fast inventar i landslagstroppen til Latvia. Han har vært annenkeeper på landslaget lenge, bak en meget god målvakt som spiller i Sveits. Kaspars spiller fast på klubblaget sitt, som er blant de beste i Latvia, sier Berntsen.

– Vi har en liste på 20 aktuelle målvakter. Den inneholder alt fra lovende norske unggutter til etablerte utenlandske landslagskeepere. Det er viktig for oss at den nye målvakten har en bra skadehistorikk, tåler mye trening og snakker bra engelsk eller nordiske språk, fortsetter den sportslige lederen.

EUROPA LEAGUE:
Her scoret Morten Gamst Pedersen på en sjanseløs Ikstens. (foto: Digitalsport)

Sarpsborg har heller ikke dårlig tid til å finne seg en erstatter for Østbø, som har signert for Rosenborg:

– Vi kan bruke hele januar på å finne den rette målvakten. Januar er en måned hvor vi har mest fokus på det fysiske, og det er ikke viktig å finne en ny keeper med en gang. Det viktigste er at vi finner riktig spiller, påpeker Berntsen

Andreas Hopen

92 Artikler