KONATE FORTSETTER SOM SPILLER – «STRØMMEN SKAL BLI DEN BESTE KLUBBEN I AKERSHUS»

(Foto: Digitalsport)

Madiou Konate er klar for et nytt år på fotballbanen. Han føler seg ikke klar til å legge opp ennå. Nå gleder spissen seg allerede til å komme igang med forberedelsene til neste sesong, men han innrømmer at han måtte kjenne ekstra godt etter denne gangen. Trenerkarrieren vil han satse 100% på, men ikke helt ennå.

– Som fotballspiller med over 18-års erfaring fra toppfotballen og en tøff fjorårssesong hvor jeg slet med et langt skadeavbrekk på 3 måneder, er det naturlig for meg å vurdere om jeg skal tenke på å legge opp. «Life can put you down but it’s your choice to get up again or not», forteller den sympatiske spissen til Fotballkanalen.

Tidligere denne uka ble det spekulert i at Konate ville legge skoene på hylla for å satse for fullt som trener.

Selv om disse planene utsettes minst en sesong til føler spissen seg klar for treneryrket.

– Hvis jeg bestemmer meg for å legge opp for å bli trener, har jeg stor tro på at jeg kan oppleve mer suksess som trener enn det jeg har hatt som spiller. Jeg elsker trenerjobben, sier Konate, som har gjort en god jobb de siste årene med Strømmens talentfulle 16-åringer.

Strømmen-trener Espen Olsen er full av lovord om sin spissveteran.

– Han er ekstremt profesjonell. Han har vært i toppfotballen i mange år og vet hva dette handler om. Han er proff både i trening og på kamp, og det er viktig for oss å ha sånne typer, sa han til lagets hjemmesider i forbindelse med fjorårets forlengelse av Konates kontrakt.

Selv tror Konate han kan spillere i flere år til.

– «Born to loose, build to win», det var sånn jeg vokste opp og det er grunnen til at jeg gir 150% på alt jeg gjør. Hvor lenge jeg kan fortsette som spiller er vanskelig for meg å si, men jeg vil nyte hver eneste dag frem til kroppen sier stopp, sier Senegaleseren som har en lang og innholdsrik karriere med flere utenlandsopphold bak seg.

Strømmen leverte en strålende sesong i OBOS-ligaen og havnet til slutt på en svært respektabel 7.plass, kun 2 poeng bak kvalik.

Konate er svært optimistisk med tanke på neste sesong, både for sin egen og klubbens del.

– Denne sesongen har vært meget bra for klubben både på og utenfor banen. Vi trenger at alle bidrar og drar i samme retning også til neste år. Jeg har en viktig rolle i garderoben som den eldste og mest erfarne spilleren på laget , og akkurat som i fjor er det viktig for meg å bidra med å hjelpe de yngre spillerne på laget, forteller han.

Strømmens supportere betaler deler av lønnen til spissen, noe han selv setter enormt stor pris på. Til Strømmens trofaste supportere kan han love at han vil bidra til hele klubben.

– Strømmen-supporterne og spesielt Greyhounds er den beste supportergruppa jeg noensinne har hatt, og jeg elsker å spille når de synger «Hattrick KONATE».

– Der hvor jeg er nå, kan jeg ikke love noe tilbake til dem. Det eneste jeg kan love er at jeg skal gi alt for hele klubben og at vi er inne på et riktig spor som vil føre Strømmen IF til å bli den aller beste klubben i Akershus, forteller Konate optimistisk.

Kanskje kan han selv være med å føre laget til nye høyder, som trener.

Fotballkanalen

268 Artikler