KJENT SKOTSK MANAGER BLIR ASSISTENTTRENER FOR ASKER

Ian Murray har vært trener for St. Mirren i Skotland, nå blir han assistent i Asker, uten at det koster skjorta.

p>

(foto: Asker Fotball)
Ian Murray kommer fra Edinburgh i Skotland, og har spilt for klubber som Aberdeen, Norwich, Rangers og Hibernian, i tillegg til at han har seks landskamper for Skotland. Etter at Murray la opp som spiller tok han over Dumbarton, i en alder av 31 år. Murray styrte klubben fram til 2015, da han tok over den langt mer kjente klubben St. Mirren. Etter 21 kamper, og et tap mot sin gamleklubb, Dumbarton, sa Murray opp jobben som manager.

Inn som assistent – til vanlig assistentlønn

Ryktene om Murray sin lønn har svirret, og de fleste har ment at den må ha vært ufattelig høy. Men i følge Asker sin egen pressemelding har den tidligere fotballspilleren fått helt normal lønn for jobben han skal gjøre. Hovedtrener i Asker, Kevin Nicol, spilte i lag med Murray i Hibernian fra 2002 til 2005. I tillegg tok de Uefa Prolisens, den høyeste trenerlisensen, i lag. Dette vennskapet skal ha gjort overgangen til Murray mulig.

– En uforståelig bra signering

Sportssjef i Asker, Espen Falck, er i ekstase over sitt nyeste tilskudd i trenerteamet.

– Et bedre trenerteam går det egentlig ikke an å be om på vårt nivå. Primæroppgaven er altså å være Kevins (Nicol) assistent-trener. Men Ian skal også ha oppgaver innen spillerutvikling og talentarbeid. Skotten vil på ingen måte være arbeidsledig på Føyka.

Murray har allerede vært en tur i Asker for å se på forholdene. Men det var når Nicol dro til hjemlandet for å feire jul kontrakten ble signert. Den hadde Asker-treneren fått med seg i kofferten.

– Det skal bli stort å jobbe sammen med ham. Nå gleder jeg meg til at vi sammen kan ta klubben videre til ny suksess, sier Nicol.

Andreas Hopen

92 Artikler