Kittel med ny seier i den 11. etappen av Tour de France

Onsdagens etappe mellom Eymet og Pau ble sett på som en trasportetappe for sammenlagtsfavorittene mens spurterene igjen skulle få en massespurt om ikke et brudd klarte å gå hele vein inn til mål.

Etappens målgangsby Pau er den tredje mest besøkte byen av Tour de France etter Paris og Bordeaux og etappen var en av årets tours lengste med sine 203.5 kilometer.

Laengen usikker på om han klarer å fullføre

Av nordmennene var det Stake Laengen som før start ikke følte seg helt 100% med en slagskade på kneet. Til TV2 før start sa han at han skulle konsentrere seg om å komme seg i mål og lade opp mest mulig til nye fjelletapper starter torsdag.

Laengen team UAE

Som så mange ganger tidligere fikk vi et brudd tidlig i etappen, men på en såpass flat etappe var det vanskelig for Marco Marcato, Maciej Bodnar og Frederik Backaert å få tilstrekkelig avstand. Spesielt med Team Sky og AG2R som kjørte i front av hovedfeltet.

I tillegg var det en relativt sterk vind fra sør, midt i mot rytterene som ikke talte til bruddet sin fordel.

Flere velt og skader

Ved 110 kilometer fikk vi en velt i hovedfeltet når de passerte matsonen. Perrig Quéméneur, John Degenkolb og Dario Cataldo gikk i bakken og det så ut til at sistnevnte brakk håndleddet og ble kjørt vekk i ambulanse.

Ved den innlagte spurten etter 140 kilometer var det selvsagt de tre som var i brudd som var først over og fikk 20, 17 og 15 poeng i denne rekkefølgen; Marcato, Backaert og Bodnar. I spurten i hovedfeltet var Alexander Kristoff først over streken forann Matthews og Kittel. De fikk 13, 11 og 10 poeng.

I klatringen like etter var det Backaert som stakk av med det ene klatrepoenget.

etappekart tour de france

I hovedfeltet rett etterpå fikk vi et nytt krasj der Arthur Vichot, Matthews, Colbrelli og Arashiro gikk i bakken. Vichot så ut til å ha skadet kneet sitt og var også noen kilometer senere nede ved legebilen og fikk en sjekk.

Kittel helt overlegen

Ved 28 kilometer tilbake stikker Maciej Bodnar fra de to andre som ikke lenger etter blir tatt igjen av hovedfeltet. Men med en ledelse som sjelden blir på over ett minutt så det vanskelig ut for polakken.

Og når det gjensto under 1 kilometer ble han tatt igjen, og det var klart for massespurt. Flere av spurtlagene lå helt fremme og kjempet om de beste plassene, men igjen så var det Kittel som trakk det lengste strået.

Han ser helt uovervinnelig ut der han slår Dylan Groenwegen og Boasson Hagen på målstreken. En god spurt av Edvald er ikke nok til å hamstre opp med mannen i den grønne trøyen.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler