KFUM MISTER MIDTSTOPPER TIL ULL/KISA

KFUM mistet i går midtstopper Cisse Abshir til Ull/Kisa. Klubbens nye hovedtrener, Jørgen Isnes er optimistisk med tanke på neste sesong og vil bringe ny energi til Oslo-klubben.

>

(Foto: Digitalsport)

Cisse Aden Abshir har signert en toårs kontrakt med Ullensaker/Kisa. Den spenstige midtstopperen blir dermed værende i OBOS-ligaen etter at han leverte en god sesong for KFUM til tross for at klubben rykket ned.

30-åringen, som kom til Norge fra Somalia som 19-åring, har vært innom klubber som Lillestrøm, Elverum, Eidsvold Turn, Asker og nå sist KFUM. I årets sesong spilte han 28 kamper fra start og den tidligere angrepsspilleren bidro også med 2 mål.

Han blir dermed den andre spilleren som forsvinner fra KFUM etter nedrykket. Tidlig i vinter gikk årets midtstopperkollega John Olav Norheim tilbake til Fløy. Han var i årets sesong på utlån fra Start. I tillegg har klubblegenden Eivind Sæther lagt opp. Årets trener Ståle Andersen har også gitt seg, og assistent Jørgen Isnes tar nå over hovedtreneransvaret.

Fotball 09.03.16 Obos ligaen Portretter KFUM Ass. trener J¿rgen Isnes Foto: Astrid M. Nordhaug Ny hovedtrener med ambisjoner:
Jørgen Isnes hadde tilbud fra bedre klubber, men valgte å bli i KFUM for å kjempe om et nytt opprykk.

Etter hva Fotballkanalen erfarer hadde han flere spennende tilbud fra klubber høyere opp i divisjonssystemet men valgte å bli i KFUM da han fikk tilbudet om å bli hovedtrener.

«De glade amatørene» som klubben fra Ekeberg selv liker å kalle seg, vil med Isnes ved roret bli enda mer proffe i alt de foretar seg. Klubben har vært kjent for sin lekne og ballbesittende stil. På spørsmål om hvordan laget vil se ut i 2017 svarer Isnes følgende:

– Et Kåffa-lag som viser stor entusiasme både med og uten ball. Det skal være en spillergruppe som er sultne på treningsfeltet, som forhåpentligvis slår ut i kamper. KFUM anno 2017 skal være offensivt anlagt, med en god variasjon mellom ballbesittende og fremoverrettet spill, sier han til Fotballkanalen.

Han er tydelig på KFUM skal være med å kjempe om et opprykk.

– Ambisjonene er naturligvis å ligge i toppen. Erfaringene fra i år og ikke minst året før skal vi bruke godt, forteller han videre.

Neste års spillerstall er foreløpig ikke satt, men det blir trolig ikke så store utskiftninger som hos mange av de andre nedrykkslagene.

– De fleste blir med videre. Noen utskiftninger vil det bli ettersom vi har fått henvendelser på noen av våre spillere fra andre lag og flere «teller på knappene».

Flere prøvespillere har vært med på trening i Desember. På trening denne uka var spillere som Kristoffer Hagen(Ham-Kam), Jacob Faye-Lund(LSK), Michael Stilson(Mjøndalen) og Henrik Udahl(Vålerenga).

– For oss er det viktig at vi treffer på spillere utenfra. Derfor er det viktig å se spillere utenfra i relasjon til våre egne på trening og ikke minst utenfor banen. Det at spillere blir kjent med ny spillergruppe og klubb før man skal ta en avgjørelse, ser jeg som en viktig faktor for at det blir en vellykket overgang, sier han.

Flere av klubbens viktigste spillere fra i år blir trolig med videre. Spillere som Stian Sortevik, Christoffer Dahl og Erlend Skaga har alle signalisert at de ønsker å satse videre i KFUM.

Det er knyttet større usikkerhet rundt spillere som Martin Wiig og Robin Rasch. Wiig som har flyttet tilbake fra Bodø til Oslo vurderer etter hva Fotballkanalen erfarer å legge skoene på hylla etter i år.

Den tidligere Follo-spilleren Robin Rasch skal være aktuell for flere klubber på høyere nivå og er trolig tapt for Kåffa.

Fotballkanalen

268 Artikler