KEITAS LILLEBROR KLAR FOR POLSK ELITESERIE

Strømsgodsets Saibou Keita har signert for Arka Gdynia i Polsk eliteserie. Etter planen skal han leies tilbake til en norsk klubb, og nå pågår letingen etter ny klubb for fullt. Han har ikke latt seg skremme av storebror Muhammeds mislykkede opphold i samme land.

(Foto: Digitalsport)

Til VG forteller storebror Keita følgende om tilværelsen i Polen.

– Jeg vil ikke tilbake dit. Alt var dårlig der. Spilletiden. Det sosiale. Livet. Alt. Hele pakka. Det var møkk!

Dette ser ikke ut til å ha skremt lillebror Saibou, som ble klar for Polsk eliteserie denne uka. Han har signert en lenger kontrakt med Arka Gdynia fra havnebyen Gdynia som ligger øst i Polen. Klubben er nummer 8 i den Polske Ekstraklasa.

Keita avsluttet kontrakten med Strømsgodset tidligere i sommer, og har vært på klubbjakt siden. Han har vist seg frem for Strømmen, Sarpsborg 08 og Ham-Kam før han dro til Polen i September.

Til Fotballkanalen vil ikke den driblesterke vingen uttale seg om innholdet i kontrakten, verken varighet eller eventuelle klausuler.

– Det har vist interesse over tid, og jeg har vært der fra september og til nå. Jeg likte meg veldig godt. De har en bra plan for meg, sier han og avslører at det kan bli en retur til Norge allerede denne sesongen.

– Vi ser på alternativ for en utlånsavtale både i Norge, og i utlandet. Det er bedre å få en låneavtale i Norge, da jeg slipper å tilpasse meg et nytt land, forteller han til Fotballkanalen.

– Jeg har vært i kontakt med klubber både i Eliteserien og OBOS-ligaen. Nå er det viktig for meg å finne riktig klubb. Det har vært mest interesse i 1.divisjonsklubber så det kan bli aktuelt med en overgang dit, sier han videre.

Andreas Hopen

92 Artikler