HESTETUN KLAR FOR ÅSANE

Etter å ha dominert midtbanen for Fana i flere sesonger skal Jonas Hestetun (23) nå ta på seg den oransje drakten i Åsane.

(foto: Digitalsport)

Årdølen, som har vært kaptein på Fana de siste sesongene, er kjent for å jobbe hardt, både på banen og med egentreningen. Hestetun er en typisk ledertype med bra fysikk, og har framstått som en ganske komplett spiller i 2. divisjon, noe som nå har ført til en overgang opp i OBOS-ligaen. I tillegg til å dekke mye rom defensivt har midtbanespilleren et målsnitt som har fått Åsane til å sperre opp øynene:

– Han passer inn i den lokale profilen vår. Alderen hans tilsier også at han er på vei opp, samtidig som han har lang erfaring fra førstelagsfotball. Han er en ledertype som kommer til å tilføre gruppen også mye utenfor banen. Og statistikken hans med 0,5 mål hver kamp for Fana er oppsiktsvekkende, sier Åsanes sportslige leder Trond Bjørndal til BA.

Hestetun har tidligere spilt for Årdal, og har vært med både Florø og Sogndal på turneringer i juniorklassen. Midtbanespilleren meldte overgang til Fana sommeren 2013, og opplevde sin mest målrike sesong i 2014, med totalt 16 fulltreffere, ti av dem på straffespark.

Andreas Hopen

92 Artikler