Henning Berg har søkt på den ledige stillingen som manager i Rangers

Tidligere midtstopper i Rangers og på Norge, Henning Berg, har i følge en skotsk avis søkt på den ledige manager-stillingen i klubben.

Oppfordret managere til å søke

Etter at tidligere manager Pedro Caixinha ble sparket tidligere denne måneden har klubben vært ute offentlig å oppfordret managere som mener de passer til stillingen om å søke.

Rangers har sin andre sesong tilbake i skotsk Premier League etter at klubben ble nedgradert til nivå tre i 2012. Så langt har klubben 24 poeng på 12 kamper, men er allerede seks poeng bak rivalene Celtic.

I fjor ledet Caixinha klubben til tredjeplass bak Aberdeen og seriemester Celtic, som gikk gjennom hele sesongen uten å tape en eneste kamp.

Spilte én sesong i klubben

Henning Berg avsluttet karrieren sin på Ibrox stadion i 2004 etter én sesong i klubben. Han kom fra Blackburn i Premier League, hvor han også spilte flere sesonger for Manchester United.

Totalt spilte han 30 kamper for den skotske storklubben, men avslutningen med klubben var preget av bitterhet og åpen krangling.

Henning Berg mente at Rangers-manager den gangen, Alex McLeish, brukte Frank de Boer i forsvaret istedenfor han selv som en vennetjeneste til mannen han avløste som Rangers-manager, Dick Advocaat. Advocaat forlot Rangers for å bli landslagssjef for Nederland, og flere mente, deriblant Berg, at de Boer ble brukt for å få han i kampform til EM sommeren 2004, og ikke fordi han var bedre enn Berg.

For tiden arbeidsledig

Henning Berg har vært arbeidsledig siden i sommer da han ikke fikk fortsette som manager i ungarske Videoton etter å ha tapt seriemesterskapet i den siste og avgjørende serierunden.

Før det hadde han suksess som manager for polske Legia Warszawa. Han vant både den polske serien og den polske cupen de to sesongene han tilbrakte der.

I Rangers erkerivaler Celtic kjenner de godt til manageren Henning Berg. Bergs Legia Warszawa vant nemlig hele 6-1 sammenlagt over Celtic i den tredje runden av Champions League-kvalifiseringen i 2014/15-sesongen.

Men fordi Legia hadde brukt en spiller som ikke var registert ble Celtic tildelt seieren sammenlagt i etterkant, Celtic tapte dog 1-2 sammenlagt for Maribor i den siste kvalifiseringsrunden.

Mislykket treneropphold i Blackburn

Etter å ha trent Lyn og Lillestrøm hjemme i Norge i en årrekke fikk Henning Berg sjansen til å trene sin tidligere Blackburn i 2012. Blackburn ble på den tiden styrt av de beryktede Venky-eierene, og Henning Berg fikk merke deres utålmodighet da han fikk sparken etter bare 57 dager bak spakene.

I løpet av spillerkarrieren sin fikk Henning Berg 100 landskamper for Norge, og er dermed på topp-10 listen over norske spillere med flest landskamper for Norge.

Han ble også den første spilleren i historien til å vinne Premier League med to forskjellige klubber, Blackburn i 1994/95 og manchester United i 1998/99 og 1999/00. Han vant også Champions League med Manchester United i 1998/99 og Ligacupen med Blackburn i 2001/02.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler