HAM-KAM LETER ETTER EN RUTINERT SISTESKANSE – UNG KEEPER LÅNES TROLIG UT TIL DALA

Ham-kams unge keepertalent Emil Holst kan være på vei mot et utlån til Brummundal. Klubben jakter nå en ny førstekeeper, og leter både i Norge og i utlandet.

(Foto Digitalsport)

Den unge keeperen Emil Holst har flere kamper for U-landslagene til Norge og har i en ung alder allerede solid med erfaring fra 2.divisjon og også noen kamper i OBOS-ligaen.

Kamma ønsker seg nå en rutinert førstekeeper og har tidligere forsøkt å hente Jon Masalin fra FFK. Den finske sisteskansen ønsket derimot å bli i FFK for å kjempe om spilletid i plankebyen.

I følge Hamar Arbeiderblad kan dette resultere i at Holst lånes ut til Brummundal, som har jaktet ny keeper siden de mistet sin solide sisteskanse Tor Torgersen etter årets sesong.

Løsningen kan bli at Holst skriver ny kontrakt på Briskeby og deretter lånes ut til Dala. En løsning som isåfall vil være veldig gunstig for alle de involverte partene.

– Det er fortsatt ikke klart, men et scenario er at Emil blir leid ut til Brumunddal hvis vi bli enige med ham om ny kontrakt. Vi har gitt ham et tilbud, og vi har tro på Emil. I den settingen må han også spille fotball. Hvis han leies ut til Dala, ønsker vi at han fortsatt også er knyttet opp mot vår keepertrener Rolf Høgmo, sier Ham-Kam trener Kevin Knappen til HA-sporten.

I Brummundal står de klare med åpne armer for keeperen.

– Emil Har vært førstekeeper i HamKam i noen sesonger nå selv om han bare er 97-modell. Han ble vurdert foran Tor Torgersen da de sto sammen i HamKam. Han vil være en viktig signering for oss. Uten en god keeper kan du ha en så god spiss du vil uten at det hjelper, sier Nysæter.

Han har en god dialog med Ham-Kam treneren og ønsker at de skal dra nytte av et samarbeid.

– Det er flere spillere som ikke har slått gjennom i HamKam som har kommet til oss og gjort det bra, sier Nysæter og ramser opp Kristian Eriksen, Håkon Aalmen og Henrik Lehne Olsen som viktige bidragsytere i Dala nå, sier han til H-A.

Ham-Kam forventes å kjempe om et opprykk fra neste års Post Nord-liga. Allerede har de en viktig signatur på plass ettersom Valentin Blaka signerte for to nye år for få dager siden.

Fotballkanalen

268 Artikler