Var på vei bort – Nå har Fredrik Haugen undertegnet ny kontrakt med Brann

Med kontrakt som gikk ut til sommeren og stopp i forhandlingene tydet alt på at han var på vei bort fra Brann. Nå har målpoengkongen undertegnet ny kontrakt med Bergenslaget.

Klart flest målpoeng i klubben

Fredrik Haugen har de siste to sesongene stått for hele 29 målpoeng for Brann, og har dermed vært en av de aller beste spillerne for klubben som har en andreplass og femteplass i henholdsvis 2016 og 2017.

Med kontrakt til sommeren 2018 har Brann i lengre tid forsøkt å forlenge kontrakten med spilleren som kom til klubben fra Løv-Ham tilbake i 2011 ved hjelp av Softball, supporternes eget spilleinvesteringsselskap.

Interesse fra flere klubber

Det har lenge vært kjent at Fredrik Haugen ønsker å prøve seg i utlandet, men til dags dato har ikke det rette tilbudet kommet. IFK Göteborg var i januar på banen og viste interesse, men etter at det ble klart at «Mix» Diskerud fortsetter karrieren i den svenske klubben har det blitt betydelig stillere fra den kanten.

Nyopprykkede og nyrike Start har også henvendt seg til Brann i vinter og lagt fram et bud, men det var trolig ikke aktuelt for den 25 år gamle midtbanespilleren.

Har signert for tre og et halvt år

Nå fortsetter dermed, til Brann-fansens store glede, karrieren i Brann, og den nye kontrakten strekker seg til sommeren 2021. Men det er trolig med en garanti fra Brann sin side om at han får gå skulle det rette tilbudet tikke inn fra utlandet.

– Det har vært en lang tankeprosess for hva fremtiden skulle bringe. Det har vært mye skriverier i media også, så nå er det deilig å kunne fokusere for fullt på fotballen igjen, forteller han til Branns hjemmesider. Han fortsetter:

– Jeg er glad i Brann-supporterne og har lyst å bevare mitt gode forhold til dem. På en måte var det kjærligheten til supporterne som gjorde at jeg valgte å forlenge.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler