Tidligere Kongsvinger-spiller klar for ny klubb – Blir utenlandsproff

Jörgen Richardsen, som i de tre siste sesongene har spilt for Kongsvinger har meldt overgang til islandsk fotball. De to neste sesongene skal han spille for Vikingur Reykjavik.

Allerede fått sin debut

Jörgen Richardsen var ferdig i Kongsvinger allerede i starten av januar, da han valgte å ikke forlenge kontrakten med Hedmarksklubben.

Venstrebacken var med på hele oppturen til Kongsvinger IL, fra opprykket i 2015 og til de spilte finale i den norske cupen i 2016.

Til Fædrelandsvennen sa han følgende etter at det ble kjent at han ikke fornyet kontrakten:

– Jeg ønsker helst å være et sted der jeg kan fokusere fullt og helt på fotball. Det tror jeg at jeg trenger for å utvikle meg enda mer.

Og nå er det altså på Island at 29-åringen skal fokusere fullt og helt på fotballen fremover. Og debuter for Vikingur fikk han allerede forrige uke da han spilte 45 minutter i 3-2-seieren borte mot Njardvik.

Vikingur Reykjavik, også kjent som Knattspyrnufélagið Víkingur, har vunnet den øverste islandske serien fem ganger totalt, sist gang I 1991. Forrige sesong endte de på en åttendeplass.

Les mer om vinterens overganger på vår silly season-side, og se alle bekreftede overganger i OBOS-ligaen og Eliteserien.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler