Fra benken i 2.divisjon til toppserien i Moldova

Slet benken i Post-Nord ligaen – Nå er han klar for europeisk klubb

Willian Pozo-Venta er et ubeskrevet blad for mange. Unggutten født i 1997 hadde allerede vært innom både Metz, Vålerenga, Tromsø og Stoke før han returnerte til Follo FK hvor han spilte som ung i 2016.

Nå er unggutten landets foreløpig siste utenlandsproff etter at han skrev under for FC Zimbru Chisnau i Moldova tidligere denne uka.

Angrepspilleren har alltid hatt rykte på seg for å ha et stort potensiale og høyt toppnivå, men etter returen til Follo klarte han ikke å ta de store stegene som mange hadde håpet og forventet.

Kanskje er det en ny start i et helt nytt fotballmiljø som skal til for å gi Pozo-Venta vann på mølla igjen. I fjorårets sesong ble det kun syv kamper som innbytter, og heller ingen nettkjenning på 20-åringen.

Ble ingen suksess i Follo

Holmlia-gutten liker seg best som offensiv midtbanespiller eller på en av kantene. Tidligere Follo-trener Anders Særvold sa følgende til lokalavisen ØB om Pozo-Venta da han signerte for Follo i 2016.

– Det er en ung spiller med et veldig stort potensial. Han har stor hurtighet og er veldig bra teknisk. En vi ser på som veldig spennende for fremtiden. Han har kanskje forsøkt å skynde seg litt mye for å ta det siste steget. Nå kan han forhåpentligvis falle litt til ro her, for å kunne ta det siste steget han trenger.

I Follo ble det ingen stor suksess, men det blir spennende å følge spilleren med den velklingende fotballnavnet i sin nye tilværelse i Moldova. FC Zimbru Chisinau kom på en 8.plass i fjorårets sesong, men har sterke tradisjoner for spill i Europa.

Les mer om vinterens overganger på vår silly season-side, og se alle bekreftede overganger i OBOS-ligaen og Eliteserien.

Silly Season

65 Artikler