Fotballkanalen tipper PostNord-ligaen 2018 – 10. plass – Stjørdals/Blink

Status:

Stjørdals/Blink ble i fjor laget som rykket opp med klarest margin etter at de etterlot 2.plassen Kolstad med 43 poeng mens de selv vant divisjonen med hele 16 poeng. Dette sier noe om hvor sterk fjorårets Blink-utgave var og det sier noe om hvilke forventninger vi kan ha til nord-trønderne denne sesongen. Til comeback sesongen i PostNord-ligaen har Blink forsterket seg godt og virker å ha ambisjonene for 2018 i orden.

Ikke overraskende er det 4-3-3 som gjelder også for trønderne i Blink, og laget har spillere som passer godt inn i formasjonen.

Spillerstallen:

Defensivt har Blink hentet inn en rekke gode forsterkninger som kommer til å prege lagoppstillingene.

Evigunge Thomas Lia har solid med erfaring fra dette nivået, og den tidligere u-landslagspilleren meldte i vinter overgang fra Byåsen som rykket ned i fjor. Han utfordrer fjorårets keeper Jørgen Vordal om plassen i mål.

Kaptein Vegard Fiske spiller garantert på midtstopperplass hvis han er frisk. Det samme gjør tidligere Florø-spiller Bjørnar Hove. Syver Karlsen som ble hentet fra Dala blir trolig hovedutfordrer på stopperplass.

Gode gamle Erik Malmo regjerte i mange år venstresiden til Ranheim men har valgt å legge opp. Det betyr at årets unge spiller fra i fjor Børge Sonflå, eller nykommer fra Sverresborg, Henrik Rolland trolig får spilletid på venstrebacken.

På motsatt side virker Lars Ramstad å sikre seg en startplass. Mosa Doboyou kan også bekle flere plasser i den bakre fireren.

Fremover på banen er det mange spennende alternativer. Sentralt på midtbanen vil en Anders Nygaard i form bli viktig, Ole Christian Rødahl fra Nest-Sotra er en solid signering og spilleren man kanskje ville savnet mest fra i fjor, Marius Augdal er gledelig nok tilbake på lån etter overgangen til Ranheim tidligere i vinter. I tillegg til disse er Simen Nordskag som kom til klubben fra RBK sin U19 avdeling en spennende mann.

Sammen med Jørgen Sollihaug er nevnte Augdal en offensiv trussel fra sin midtbaneposisjon, og tilbyr kvaliteter som er helt på toppnivå i divisjonen. Det samme kan gjelde for Andreas Rye som ikke ble noen monsterhit i Ranheim, men som har vist frem ferdighetene sine på dette nivået tidligere.

Det samme gjør superspissen Sondre Hopmark Stokke som nok en vinter har takket nei til tilbud fra bedre klubber. Toppscoreren er en av de mest målkåte spillerne i landet, men har til gode å bikke 20 scoringer på tredje øverste nivå. I bakhånd har man ringreven Nedzad Sicic som også vet hvor målet står, og det gjør at Blink har mange strenger å spille på i årets sesong.

Se opp for:

Simen Nordskag – Midtbanespilleren var ikke langt unna å bli satset på i RBK, men i likhet med mange av sine lagkamerater fortsetter han nå karrieren i 2.divisjon. Den 19-år gamle indreløperen minner om Stjørdalingen Fredrik Midtsjø i spillestilen, og har en svært god pasningsfot samt god teknikk og godt driv med ballen. Han kjenner også formasjonen godt og kan virkelig ta store steg på dette nivået.

Fotballkanalens vurdering:

Stjørdals/Blink virker godt rustet for å møte tøff motstand i årets PostNord-liga og laget bør være enda mer robust og samspilt enn sist de spilte på dette nivået. Med unntak av Stokke er det ikke de aller største profilene å finne i årets tropp, men laget som helhelt ser «bra nok» ut til å klare seg i 2018.

Følg med videre på tabelltipsene våre for PostNord-ligaen før sesongstart her.

(Foto: Stjørdals/Blink på Facebook)

Silly Season

65 Artikler