FORTSATT INGEN AVKLARING FOR BEGBY

Sandefjord mener FFK krever for mye i utdanningskompensasjon for unggutten Ludvig Begby. Den kontraktsløse kantspilleren trener med FFK i påvente av en eventuell overgang til en ny klubb. På Fredrikstad Stadion var det også flere nye fjes.

(Foto: Digitalsport)

– Mitt fokus er å få spille på best mulig nivå, og jeg syntes FFK er veldig ålreite når de lar meg trene med de på tross av dette, forteller Begby til Fotballkanalen.

Aller helst skulle han gjerne ha spilt i Tippeligaen med Fredrikstad. 19-åringen har hele tiden vært tydelig på at det må være et tilbud fra en bedre klubb som skal til for å lokke han bort fra Plankebyen.

Sandefjord har vært i forhandlinger med FFK for å få til en avtale, men østfoldingene krever for høy utdanningskompensasjon for sitt unge talent. Dette syntes ikke Sandefjord-trener Lars Bohinen noe særlig om.

– Fredrikstad krever rett og slett for mye penger for ham, så den overgangen synes å være veldig vanskelig», sa Bohinen til Sandefjord Blad.

Bohinens uttalelser falt ikke spesielt godt i smak hos styreleder Arne Erik Olsen i Fredrikstad.

– Det var en meget merkelig uttalelse. Saken er den at Sandefjord tok kontakt med oss vedrørende Begby, og han ønsker selv å spille på et høyest mulig nivå. Det forstår vi. Dette er en ren formell situasjon der regelverket til Norges Fotballforbund sier noe om utdanningskompensasjon. Vi mener at dette må gjelde oss her, sier Olsen til FB.

Summen FFK har krav på er på 290.000 kr og bestemmes av en rekke faktorer som blant annet nivåforskjell på klubb fra og til samt hvor lenge Begby har vært i klubben og hvor lenge han har tilhørt a-lagstallen i klubben.

Det er vanlig at man forhandler om å senke summen eller eventuelt knytte kravene til antall kamper spilleren er involvert i for sin nye klubb eller en videresalgs-klausul der gammel klubb sikrer seg noen % av salgsummen ved en overgang.

I Fredrikstad har man ingen betenkeligheter med å la Begby få trene med klubben på tross av at han kan være på vei bort.

– Vi har sagt ja til at han kan trene med laget. Ludvig er FFK-gutt, for tiden har han en uavklart situasjon, så får vi se hva som skjer, sier trener Andrea Loberto til FB.

Flere nye fjes.

Det var også flere nye fjes på FFK sitt treningsfelt i dag. Brynes midtstopper Krister Wemberg har allerede vært nevnt og trente med klubben i dag.

Samtidig var VIFs unge spiss Henrik Udahl på plass. 19-åringen kjenner assistent Aleksander Olsen godt fra hans tid i Vålerenga, og får sjansen til å vise seg frem ettersom han er ferdig som juniorspiller i VIF og klubbløs. Spisstalentet har svært god scoringsstatistikk fra junior og rekruttlaget til VIF, men har neppe OBOS-liga nivået som en klubb som FFK trenger inne.

I tillegg var afrikaneren Mohammed Diarra på plass. Han er en defensiv spiller fra Guinea og har en fortid i blant annet PSG sin utviklingsavdeling. Diarra har de siste årene spilt i OB og Superligaen men var i fjor lånt ut til Nyköping på nest øverste nivå i Danmark.

Fotballkanalen

268 Artikler