FOLLO FK HAR GJORT SINE FØRSTE SIGNERINGER FOR ÅRET

To nye venstrebacker er klare for Follo FK. Men vi får kun se en av dem på banen. Oskar Hansen hentes fra Moss FK og Martin Reier returnerer til klubben etter flere år i Portugal for å overta som Follos nye assistentrener.

(Foto: Digitalsport)

For to dager siden ble det klart at Follo FK henter sin første forsterkning før den kommende sesongen i Post-Nord ligaen. Venstrebacken Oskar Hansen har spilt de siste sesongene i Moss FK har vært innom både FFK og Sarpsborg 08 som juniorspiller. Nå er han klar for Follo FK og blir dermed nok en ung og spennende spiller i troppen til de lyseblå.

– Han er en hurtig og offensiv back som er god med ball. Veldig disiplinert og dedikert type som ønsker å bidra til at gruppa tar store steg de neste årene, forteller hovedtrener Anders Særvold om sin siste signering til klubbens hjemmesider.

Venstreback klar:
Oskar Hansen forlater Moss FK til fordel for Follo. Venstrebacken har tidligere spilt i Fredrikstad og Sarpsborg 08. Foto: Alexander Strande, Follo FK

Til Fotballkanalen forteller Hansen at han gleder seg til å spille i lyseblått.

– Dette blir en spennende utfordring som jeg gleder meg til å ta fatt på. Jeg har høye ambisjoner for meg selv og føler Follo er en klubb som passer bra, forteller han.

Flere klubber var ute etter den kontraktsløse venstrebacken.

– Jeg hadde tilbud fra et par andre klubber, men etter å ha trent med Follo gjennom store deler av vinteren er jeg trygg på at det er den riktige klubben og et sted jeg kan fortsette å utvikle meg videre, forteller han videre.

Hansen er fra det lille tettstedet Hølen i Vestby Kommune og bidrar derfor også til å bevare Follos lokale profil og satsing på unge spillere.

Tidligere i dag meldte Fotballkanalen at Follos mangeårige midtbanespiller Halvor Raddum forlatt klubben til fordel for studier og spill i utlandet. Han var også klubbens spillende assistentrener i årets sesong. Nå har Follo funnet erstatteren hans.

Martin Reier har tidligere spilt flere sesonger på Ski Stadion og har også hatt rollen som trener for Follos G14-lag samt vært akademisjef hos de lyseblå. Sommeren 2014 forlot han klubben for å fortsette trenerutdanningen sin i Portugal. I 2017 returnerer han til Ski Stadion og får rollen som assistentrener.

– Jeg kan bekrefte at jeg har takket ja til å være med å trene Follo. Jeg starter å utføre arbeidsoppgaver allerede nå, men er tvunget til å være i Portugal frem til sommeren. Så fort jeg er ferdig med studiene kommer jeg til Norge, bekrefter Reier til Fotballkanalen.

– Grunnen til at jeg nå velger å gå tilbake til Follo er at det er en klubb jeg er glad i, et sted jeg får jobbe sammen med trenere med likt tankesett, verdier og ambisjoner, samt en spennende, ung og ambisiøs spillergruppe, sier han videre.

Han kan fortelle at han siden sommeren 2014 har bodd i Lisboa, og snart har fullført sin masteroppgave i High Performance Training.

– Det siste året har jeg også fullført et årsstudium i High Performance Football Coaching, hvor José Mourinho er en av de ansvarlige for kursinnhold. Jeg har i tillegg spilt fotball på et nivå tilnærmet toppen av norsk 3. divisjon, og jobbet som assistenttrener under Rui Barroso på et lokalt juniorlag.

I Follo vil Reier først og fremst fokusere på trenerrollen og det blir kun spill på rekruttlaget for den ballsikre backen. Erfaringene han har fått i Portugal vil han bruke til å utvikle fremtidens toppspillere i Follo.

– Jeg har lært mye i Portugal, og gleder meg til å komme i gang med å jobbe ukentlig for å maksimere sannsynligheten for 3 poeng.

Tilbake i lyseblått:
Martin Reier returnerer til Follo FK etter noen år med trenerstudier i Portugal. Venstrebacken blir klubbens nye assistentrener (Foto: Digitalsport)

Fotballkanalen

268 Artikler