FLERE PÅ VEI INN OG UT I SANDEFJORD

(Foto: Digitalsport)

Det er ventet stor aktivitet i Sandefjord denne vinteren. I dag var den litauisk landslagspilleren Simonas Paulius og Elliot Kebbie fra championship-klubben Barnsley på trening for å vise seg frem. Der var også flere prøvespillere fra lokale klubber.

Simonas Paulius(25) er midtbanespiller og kommer fra den Latviske storklubben FK Ventspils som står bokført med 6 kamper i Champions League samt 12 kamper i Europaligaen. De fleste nordmenn husker kanskje Latvierne best for deres forsmedelige 10-1 tap sammenlagt mot RBK i Europaligaen i 2003. Han skal etter planen trene med Sandefjord hele denne uka.

Elliot Kebbie(22) har tidligere vært sett på som et av de største talentene i Engelsk fotball. Åtte år på akademiet til Leeds United gjorde at flere engelske toppklubber lå langflate. Men han skulle havne i Spania. Først var backen på prøvespill i Barcelona, og fikk senere kontrakt med Atletico Madrid. Etter et utlån til skotske Rangers, kollapset Kebbie på treningsfeltet og fikk påvist et virus som satt unggutten helt ute av spill.

Etter lang tid vekk fra fotballen og re-start av karrieren i et liten klubb i Englands lavere divisjoner er talentet nå på vei opp igjen. Med andre ord har Kebbie opplevd mye i løpet av sitt korte fotball-liv. Neste stopp kan nå bli Sandefjord.

– Han er en rask spiller som trives best som høyreback eller vingback, forteller trener Lars Bohinen til Sandefjord blad(krever innlogging).

Flere spillere kan forsvinne

Skulle han få kontrakt kan han bli erstatteren til Eirik Offenberg. 20-åringen har bestemt seg for å legge opp, til tross for at han spilte hele 23 kamper for klubben i årets opprykkssesong. Han mangler motivasjon til å fortsette på toppnivå og ønsker nå å fokusere på studier og reising.

Victor Demba Bindia kan også være tapt. Senegaleseren har lang fartstid i klubben og var en fjorårets beste spillere. Nå har han bedt om å få søke etter nye utfordringer.

– Vi ønsker å beholde han, men han vil prøve seg i utlandet. Vi må nok vente til slutten av overgangsvinduet i januar for en avklaring, sier Bohinen til lokalavisen.

VIL TIL UTLANDET:
Victor Demba Bindia har vært trofast mot Bohinen og Sandefjord i mange år. Nå har Senegaleseren lyst til å prøve seg i utlandet. Foto: Digitalsport

Kevin Larsen og Erik Mjelde har til tross for mye spilletid i fjor ikke fått noe nytt tilbud om kontrakt. Kun Mjelde var tilstede på mandagens trening.

Den unge midtbanespilleren Andre Sødlund har fått tilbud om ny kontrakt men foreløpig ikke blitt enig med klubben.

I tillegg er det klart at keeper Anders Gundersen, midtstopper Kjetil Berge og midtbanespiller Geir Ludvig Fevang(blir assistent for Lars Bohinen) ikke er med videre til neste år.

Årets toppscorer Kjell Rune Sellin er som kjent klar for Sandnes-Ulf.

Les mer her: Denne spissen erstatter Pontus Engblom i Sandnes-Ulf

Mange på treningsfeltet – Keeper venter bare på den medisinske testen

Med så få spillere er det åpent for flere nye fjes på Sandefjords treninger. Tidligere denne uka meldte Fotballkanalen at Lørenskogs Yassin Rfifi er en av de som får sjansen.

[twitter]https://twitter.com/SillySeasonNOR/status/807629844330606592[/twitter]

I tillegg blir også Follos stortalent Simen Vedvik, og flere spillere fra lokale klubber som Ørn Horten og FK Tønsberg med de neste dagene.

Nest Sotra-keeper Øystein Øvretveit signerer for Sandefjord innen kort tid og får dermed jobben med å pushe Ingvar Jonsson som sto solid i hele fjor. Ifølge Bohinen er det kun snakk om formaliteter før sisteskansen med en fortid i Brann presenteres på Komplett.no arena.

Les også: Tidligere Brann-keeper på vei til eliteserieklubb

Fotballkanalen

268 Artikler