FJORÅRETS ASSISTKONGE TIL MLS

Han leverte målgivende pasninger på bestilling etter overgangen til Sogndal i fjor. Nå får Gilbert Koomson prøve seg i amerikansk fotball.

(foto: Digitalsport)

Den 22-år gamle ghaneseren kom til Sogndal på lån for første gang i 2013, men den gang ble kantspilleren for dyr for Sogndal. Etter to år i BEC Tero Sasana i Thailand ble Koomson fristilt av klubben, noe som igjen åpnet døren inn til norsk fotball. Koomson stod for nesten alt av kreativitet offensivt for Sogndal og hadde en fantastisk sesong under Eirik Bakke, noe som har ført til interesse for lynvingen i USA. Etter det Tv2 erfarer skal Koomson nå nærme seg Colorado Rapids for en sum rundt fem millioner kroner (600.000 dollar med bonuser), noe som da gir god profitt for Sogndal.

Må ut å handle

Med Koomson, som ble vraket til Ghana sin tropp i Afrikamesterskapet, på vei ut må Bakke nå lete etter en ny spiller som kan ta over den kreative jobben i angrep. Så langt i år har Sogndal hentet en midtbanespiller fra Sandnes Ulf, Nest-Sotra sin toppscorer og Levangers Bendik Bye i tillegg til at de har gitt Peter Orry Larsen et kontraktstilbud.

Andreas Hopen

92 Artikler