Fantasy Eliteserien – Ukens lag: Runde 1

3-4-3

Keeper:

Andreas Linde – 5.5 – (Sandefjord – H)

Molde-keeperen hadde et brukbart år i fjor, og får en relativt myk start på årets sesong. Holdt 0en i generalprøven mot Aafk, og mye tyder på at han kan gjøre det samme mot et Sandefjord lag som ikke har fått ting til å stemme i vinter. I fjor var han keeperen med det beste poengsnittet av samtlige og vi har minst like troen på svensken i år.

Forsvar:

Birger Meling – 7.0 – (S08 – B)

Ingen enkel start for Meling og RBK, men venstrebacken har fått skryt i vinter for å være den best trente RBK-spilleren av trener Kåre Ingebrigtsen. Kommer til å spille samtlige kamper hvis han er frisk og kommer til å bidra mye i angrep, både med innlegg og dødballer. Vi tror Meling blir RBKs beste forsvarspiller i 2018 og vil ha han med fra start i årets sesong.

Ruben Gabrielsen – 5.5 – (Sandefjord – H)

Molde-kapteinen er en av få sikre kort i Solskjær sin forsvarsrekke og av samme grunn som vi velger Linde får Gabrielsen tillit her. Best av forsvarspillerne til Molde i fjor og bidro også med flere dødball-mål.

Eirik Tønne – 4.5 – (Brann – H)

Av mange trukket frem som årets fantasy-scoop. Spiller «out of position» og er satt opp som forsvarspiller til tross for at han spiller ving i Ranheim sitt 4-3-3 system. Alt tyder på at Tønne starter på kanten og i eliteseriedebuten for Ranheim kommer de garantert til å ha masse entusiasme og trøkk mot et Brann lag som foreløpig ikke ser altfor sterke ut. Det kan bety muligheter for både cleansheet og målpoeng på Tønne.

Midtbane

Chidera Ejuke – 7.5 – (KBK – B)

Den unge nigerianeren var blendende god i høstsesongen for VIF og det er mye som tyder på at dette blir gjennombrudds-sesongen til Ejuke i VIF-trøya. Har svært spennende ferdigheter og har mange av de samme egenskapene som Krepin Diatta viste for S08 i fjor. Kvikk, god til å gå av spillere 1 mot 1 og et godt skudd. Som ving i Vålerenga kan dette fort bety masse fantasy-poeng og borte mot KBK er et fint sted å starte for 19-åringen.

Elbasan Rashani – 7.5 (FKH – H)

En rekke offensive spillere er borte fra Skagerak og det betyr at nye navn må ta større ansvar. En av de som trolig må levere om det skal bli suksess for Fagermo og co i 2018 er hjemvende «Elba». Med en god og presis venstrefot har vingen vist at han er giftig på langskudd og på dødball. I pre-season har han vært Odds beste spiller og han får derfor tillit på midtbanen vår fra første runde mot FK Haugesund.

Basse Jradi – 9.5 – (Stabæk – H)

Den danske krutt-tønna kommer som regel med gult kort «garanti» men vi tør ikke utelate han etter den enorme pre-season han har levert for Godset. Involvert i det aller meste offensivt og sulten på å spille seg ut i Europa i løpet av året. Jradi er på sitt beste en av ligaens beste spillere og skal være et sikkert kort på Skullerud sin midtbane hvor flere (Ulland Andersen, Tokstad, Nguyen, Pellegrino) osv står klare til å kjempe om offensive midtbaneplasser.

Kevin Kabran – 6.5 (TIL – H)

Det er knyttet store forventninger til svensken etter ankomsten fra BP og Superettan. Elsker å skjære inn fra kanten for å skyte, og vil bli en viktig offensiv brikke i Start sitt 4-3-3 system. Til en meget hyggelig pris gir vi 24-åringen tillit i eliteseriedebuten hjemme mot Tromsø.

Daniel Chima – 9.0 (Sandefjord – H)

Med scoring i generalprøven mot Aafk fikk Daniel Chima Chukwu en god inngang til comebacket i Norge. Desperat etter å spille på seg selvtillit igjen og elsker å spille under Solskjær i Molde. De blå har en svært spennende offensiv rekke og får de ting til å flyte kan det fort bli målkalas på Aker Stadion mot Sandefjord. Derfor gir vi også Chima kapteinsbindet og satser på at han markerer seg fra første kamp.

Kristian Floki Finnbogason – 6.0 (TIL – H)

Islendingen har vist god form i vinter og innad i Start har man klokketro på at «Floki» skal gjøre sørlendingenes drømmer til virkelighet. God med høyre, god med venstre og god med hodet. Skal være en «safe-starter» hos de gule og virker å trives godt i Kristiansand. Da er han det beste alternativet av de «billige» spissene og får plass i angrepsrekka vår i første runde.

Nicklas Bendtner – 13.00 – (S08 – B)

Trenger ingen ytterligere introduksjon. Nicklas Bendtner jakter plass i Hareides VM-tropp og er milevis foran der han var på samme tid i fjor med tanke på form og kamptrening. Eliteseriens største profil får en tøff oppgave borte mot Sarpsborg 08 i første runde, men vi tør rett og slett ikke å starte sesongen uten dansken på topp. Spillets dyreste spiller må levere i omtrent hver kamp om han skal forsvare en plass på laget, men det er han også i stand til å gjøre.

Kan du slå Fotballkanalen sitt lag? Bli med i vår liga og vinn premier gjennom hele sesongen!

Silly Season

65 Artikler