ETTER 10 ÅR I FOLLO FK FORLATER HAN KLUBBEN

Halvor Raddum har vært med på alt som er av opp- og nedturer i Follo FK de siste ti årene. I fjor var 25-åringen spillende assistentrener for de lyseblå. I 2017 blir han ikke å finne på Ski Stadion. Nå venter Østerrike og Wien for å kombinere studier og fotball.

(Foto: Digitalsport)

Så godt som hele førsteelleveren forsvant da Follo FK rykket ned fra OBOS-ligaen i 2015. Halvor Raddum ble værende igjen i klubben han har vokst opp i, og ble belønnet med stilling som spillende assistentrener under hovedtrener Anders Særvold.

Etter ti år på Ski Stadion har midtbanespilleren valgt å dra til utlandet for å få nye impulser. Nå venter studier og et mulig utenlandseventyr.

– Det har vært en prosess som har pågått denne vinteren. Jeg har vært i Follo i 10 år, og føler at det er på tide å prøve noe nytt. Det blir utrolig rart å forlate Follo. De siste årene har klubben vært en stor del av livet mitt men nå er det på tide å prøve noe nytt. Et nytt land, nytt språk, nye bekjentskaper og en annen fotballkultur er veldig spennende, og en mulighet jeg ikke vil la gå fra meg, forteller han til Fotballkanalen.

Han var en av få spillere som valgte bort tilbud fra andre klubber da Follo på mest mulig dramatisk vis rykket ned syv minutter på overtid i sesongens siste kamp mot Jerv i 2015.

– Det er en god følelse å vite at klubben er i de rette hender og er klar for spill i 2.divisjon denne sesongen. Det er en solid prestasjon av en så ung og uerfaren gjeng. Nå er jeg helt overbevist om at Særvold (trener red.anm) og resten av trenerteamet kommer til å sørge for at Follo vil ta nye steg igjen, forteller han videre.

Fotball , 15. mars 2015 , privatkamp, Follo - Jerv Halvor Raddum , Follo Mr Follo FK:
Halvor Raddum har vært med på alt som er av opp og nedturer i Follo FK. Midtbanespilleren har også vært både kaptein og nå sist spillende assistent hos de lyseblå. (Foto: Digitalsport)

Raddum kom til Follo FK fra Ski IL som 15-åring og har vært med på berg-og-dal-banen som klubben har vært gjennom de siste sesongene. Gjennom tre opprykk, tre nedrykk hvorav ett ble forårsaket av feil med lisensen, kampfiksing-skandalen, cupeventyret og flere nesten-konkurser har den tidligere kapteinen vist at han er lojalitet og kalles av flere «Mr. Follo FK»

Hvilke minner fra tiden i klubben husker du best?

– Haha, det har vært så mange høydepunkter og nedturer at det blir umulig å trekke frem en. Men jeg håper det en dag kommer en bok om Follo FK. Der forventer jeg et lite kapittel, ler Raddum.

– Hvis jeg skal trekke frem noe må det bli alle menneskene som har vært i og rundt klubben. Det er vel egentlig de som har gjort at jeg har holdt ut her. Opprykk og cupfinale er en ting, men det jeg faktisk husker best er garderoben og historiene. Jeg kom jo opp som en nervøs 17 åring, og så veldig opp til de eldre gutta: Christian Petersen, Boni Maruti, Jørgen Røssevol, Mads Clausen, Eirik Markegård og Glenn Arne Hansen. Da de forsvant tok gutta som jeg har vokst opp med over. I årene 2011- 2015 ble det knytta sterke bånd. Jeg har fått venner for livet.»

Nå venter videre psykologistudier i Wien og Raddum jobber med å finne seg en klubb i Østerrike. Hvilken klubb er imidlertid fortsatt usikkert.

– Jeg har akkurat landet i byen og trenger litt tid for at ting skal sette seg. Jeg har allerede vært i kontakt med en klubb på et bra nivå og satser på at det blir en avklaring i løpet av Januar. Jeg har lyst til å fortsette å spille fotball på så høyt nivå som mulig, sier han.

Og når du returnerer til Norge kommer du tilbake til Ski Stadion igjen?

– Det kan fort hende ja. Satser på at jeg blir med Follo opp i Tippeligaen i 2019. Men da spørs det om ikke unggutta har blitt så gode at jeg blir sittende på benken.

Fotballkanalen

268 Artikler