Ett poeng på ni kamper – Men Markus Gisdol har HSVs tillit

Hamburg SV – VfB Stuttgart
Volksparkstadion, Hamburg
Lørdag klokken 15.30

Presset øker på Hamburg og trener Markus Gisdol etter åtte kamper uten seier i serien. Lørdag venter Stuttgart på hjemmebane. Les mer her.

Styret har tillit til Gisdol

Etter åtte kamper på rad uten seier og tre tap på de siste tre ligakampene er presset stort på Hamburg, som for øyeblikket befinner seg på plassen som gir kvalifisering til nedrykk.

Og denne uken har styret i HSV vært ute å presisert at presset og forventningene gjelder like mye for spillerene som treneren.

Bortekompleks

Og muligheten for seier til Hamburg er definitivt til stede. Av Stuttgarts fire seire så langt i Bundesliga etter opprykket har ingen av dem kommet på bortebane.

Faktisk har det blitt tap i alle Stuttgarts fem bortekamper i Bundesliga så langt, og det starter å ligne på en kompleks for Hannes Wolf sin mannskap.

Med én uavgjort i tillegg befinner nyopprykkede Stuttgart seg på tolvteplass i ligaen, seks poeng over lørdagens motstander, HSV.

Tidligere møter

Til tross for at de ikke spilte i samme divisjon i fjor har de to lagene møtt hverandre hele 49 ganger tidligere siden 1992 i Bundesliga og i den tyske cupen.

Stuttgart har stukket av med seieren i 23 av kampene, fem mer enn Hamburgs 18 seire. Åtte har endt med uavgjort. For to sesonger siden vant Hamburg 3-2 i tilsvarende oppgjør mens Stuttgart vant 2-1 på Mercedes-Benz Arena.

Volksparkstadion

Hamburger SVs hjemmebane, Volksparkstadion.

Skader og suspensjoner

Gideon Jung står over den siste av to kampers karantene etter et rødt kort han fikk for to serierunder siden. Ellers er det ingen skader å melde for HSV bortsett fra de to langtidsskadede spillerene Nicolai Müller og Bjarne Thoelke.

Stuttgart må lørdag klare seg uten Santiago Ascacibar som har nådd grensen for gule kort i serien, i tillegg til en meget lang skadeliste.

Den består blant annet av Carlos Mané, Anastasios Donis og Marcin Kaminski som alle tre er ventet tilbake i månedskiftet november/desember.

Matthias Zimmermann er ute med en kneskade til mai neste år mens Holger Badstuber, Christian Gentner og Orel Mangala ur utilgjengelige grunent mindre alvorlige skader.

Hvordan ser du kampen med live stream i Norge?

Ingen distrubitører har kjøpt rettighetene til Bundesliga i Norge så langt. Det er derfor ingen mulighet for å se kampen på norsk TV.

Men det er fortsatt muligheter for dem som er glad i tysk fotball. Bet365 sender denne og de fleste andre Bundesliga-kamper via deres live-streamingstjeneste.

Alt du behøver er en aktiv konto hos bet365 så ser du denne og alle andre kamper de har tilgjengelig uten ekstra kostnad. En aktiv konto vil si du enten har penger disponibelt på kontoen eller har plassert et bet det siste døgnet.

Har du ikke en aktiv konto hos bet365 følger du disse enkle stegene:

Så ser du denne kampen pluss tusenvis av andre kamper fra Bundesliga, La Liga, Serie A, Ligue 1 og flere andre ligaer fra resten av verden. Du kan også se andre idretter som håndball, tennis og ishckey uten ekstra kostnad.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler