HER ER KONGSVINGER SIN NYE TRENER

Tidligere Follo FK- og Hødd-trener Hans Erik Eriksen passer KIL-sportssjef Espen Nystuen sin beskrivelse av den nye treneren til Kongsvinger perfekt. Han blir presentert som ny trener KIL kl 13.00.

(Foto: Digitalsport)

Mange hadde store forhåpninger til Hans Erik Eriksen da han tok over Hødd før 2016-sesongen. Treneren som har tatt Follo til nest-øverste nivå tre ganger og nådd en cupfinale etter å ha slått RBK i 2010 ble et av de heteste trener-navnene i Norge på kort tid. Etter å ha rykket ned med Follo FK i 2015 med sesongens siste spark på ballen fikk han aldri sjansen til fullføre sesongen med Hødd i fjor og forlot jobben i sommer etter bare 13 kamper.

Hødd rykket som kjent ned fra OBOS-ligaen på tross av at assistent Steinar Lein tok over hovedtreneransvaret, og flere stilte seg undrende til at Eriksen ikke fikk bedre tid på seg til å fullføre sitt nye prosjekt.

Nå er han mannen som får jobben med å erstatte portugiseren Luis Pimentas som i fjor hadde stor suksess med å gjøre KIL til en stabil toppklubb i OBOS-ligaen.

VIFs assistentrener Morten Tandberg har vært linket til jobben som KIL-trener men i et intervju med klubbens hjemmesider bekrefter hovedtrener Ronny Deila langt på vei at Tandberg er en del av Vålerengas trenerteam også i 2017.

Onsdag kunne Kongsvinger-sjef Nystuen fortelle til www.kil.no at de jobbet med flere alternativer men nærmet seg avklaring med en kandidat.

Her bekrefter han to ting som styrker Eriksens kandidatur.

– Helt siden vi ansatte André Bergdølmo har vi hatt et ønske om å spille en dominerende type fotball, ha ballen i laget og utvikle spillere gjennom å ha ballen i laget, sier Nystuen.

– Det er vanskelig å sette et tidspunkt, for det er flere parter som skal bli enige. Per nå er vi ikke veldig langt unna, og vi håper å ha en ny trener på plass i nærmeste framtid.

Eriksen er som kjent svært tro mot sin egen spillestil med stort ønske om å ha ballen i laget. Spillestilen ligner også endel på den Pimenta innførte i sin tid i klubben. I videointervjuet på hjemmesidene innrømmer Nystuen at søket etter en ny trener har vært smalt i Norge, og han det er svært få trenere som passer denne beskrivelsen det søkes etter.

Samtidig hinter Nystuen om at det kan være en tredjepart inne i bildet som det må forhandles med. Eriksen signerte som kjent en toårskontrakt på Høddvoll før 2016-sesongen og kan dermed fortsatt ha betingelser å forholde seg til som må løses med en eventuell ny arbeidsgiver.

Forhåpentligvis får Eriksen denne gangen tid og ro på seg til å gjenreise KIL til gamle høyder.

Fotballkanalen

268 Artikler