Wembley klar for derby i Ligacupen. – Spurs mot West Ham onsdag

Tottenham Hotspurs – West Ham United
Wembley stadion
Onsdag klokken 21.00

Tottenham tar i mot West Ham i den fjerde runden av den Engelske Ligacupen onsdag. Les mer og finn live stream til kampen her.

Krise i øst-London

Utviklingen har ikke gått som ønsket etter at West Ham før forrige sesong flyttet til sin nye hjemmebane, den tidligere Olympiske stadion London Stadium.

Ambisjonen med flyttingen til ny og større stadion har vært å utfordre topp seks i Premier League, men den første sesongen endte i fiasko med ellevteplass i ligaen. I tillegg ble klubben slått ut i den tredje runden av FA-cupen, den femte runden av ligacupen og i play-offen til Europa League.

Denne sesongen har klubben åpnet med to seire, to uavgjorte og fem tap på sine første ni ligakamper og befinner seg så langt på sekstendeplass. I helgen ble det et 0-3 tap hjemme for Brighton.

Men i Ligacupen har klubben så langt kommet seg gjennom to runder. Først ble Cheltenham slått 0-2 på bortebane i den andre runden før Bolton led et 3-0 nederlag på London stadion i runde tre.

Kun tapt én

Da går det langt bedre i nord-London. Tottenham står så langt med kun étt tap på sine første tretten kamper i de tre turneringene klubben er med i så langt.

Tapet kom i den andre serierunden i Premier League da tittelrival Chelsea vant 1-2 på Wembley. Da gikk det langt bedre i helgen når Liverpool, en annen tittelrival, ble slått hele 4-1 på samme arena.

Ellers har klubben vunnet 3-1 hjemme over Borussia Dortmund i Champions League, i tillegg til 0-3 borte mot APOEL og 1-1 borte mot Real Madrid.

I Ligacupen kom klubben inn i den tredje runden og møtte der Barnsley på hjemmebane, en kamp som endte 1-0 etter scoring av Delle Alli.

Tidligere møter

De to klubbene har møtt hverandre to ganger tidligere i Ligacupen i moderne historie. Tottenham vant 1-0 på hjemmebane etter ekstraomganger i runde tre sesongen 2003/04, mens West Ham vant 1-2 på bortebane i kvartfinalen sesongen 2013/14.

Ellers har lagene møttes totalt 46 ganger siden 1993 i alle turneringer med Tottenham som det klarte beste historiske laget med sine 23 seire. West Ham har stukket av med seieren 15 ganger mens åtte har endt med uavgjort.

Wembley stadion, London

Skader og suspensjoner

Tottenham har hatt Moussa Dembélé, Victor Wanyama ute med skade den siste tiden, men begge to kan rekke onsdagens cup-kamp.

Men også Erik Lamela kan igjen bli sett i Tottenham-drakten, nesten ett år etter at han pådro seg hofteskaden sin.

West Ham må klare seg uten Diafra Sakho og James Collins, men begge er bentet tilbake i slutten av måneden.

Hvordan live streamer du kampen i Norge?

Om du ønsker å live streame kampen mellom Tottenham og West Ham vil bet365 sende kampen via sin live-streamingstjeneste for alle som har en aktiv konto hos dem.

En aktiv konto vil si at man har penger disponibelt eller har brukt kontoen til å plassere et bet det siste døgnet.

Har du ikke en aktiv konto hos bet365 følger du disse enkle stegene:

Så ser du denne kampen pluss tusenvis av andre kamper fra Bundesliga, La Liga, Serie A, Ligue 1 og flere andre ligaer fra resten av verden. Du kan også se andre idretter som håndball, tennis og ishckey uten ekstra kostnad.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler