London-derby på Wembley i kveld når Tottenham tar imot West Ham

Tottenham Hotspurs – West Ham United
Wembley stadion, London
Premier League, runde 22
Torsdag klokken 21.00

I kveld er det klart for den siste kampen i det meget hektiske juleprogrammet i Premier League når West Ham gjester Tottenham på Wembley. Få siste nytt og finn ut hvordan du ser kampen med live stream.

Kan sette erkerivalene i sjakk

Tottenham er før kveldens kamp på en femteplass på Premier League-tabellen med sine 40 poeng på 21 kamper. Opp til Liverpool på plassen over er det fire poeng og Tottenham vil dermed klatre helt opp i ryggen på de rødkledde med seier.

Men den kanskje største guleroten for kveldens hjemmelag er nok Arsenal på plassen bak som vil ha fire poeng mindre om Tottenham skulle ta alle tre poengene mot West ham.

Ett poeng over nedrykk

Og også West Ham ser nok definitivt nedover på tabellen for øyeblikket. Klubben har fått et lite oppsving etter at David Moyes tok over, men fortsatt er det kun ett poeng ned til Stoke på den øverste nedrykksplassen.

Men det er jevnt på den nedre halvdelen av tabellen, og West Ham vil faktisk med seier og tre poeng klatre hele fem plasser opp til en ellevteplass.

FA-cup på søndag

Selv om det verste julekjøret i Premier League nå er ferdig betyr det absolutt ikke at det er tid for mye mer hvile for de to klubbene.

Allerede søndag venter tredje runde i FA-cupen der West Ham tar turen til Shrewsbury Town fra League 1 mens Tottenham tar imot London-kollegaene AFC Wimbledon på Wembley.

Wembley stadion London

Tottenhams midlertidige hjemmebane, Wembley stadion i nord-vest-London.

Tidligere møter

Tottenham og West Ham er absolutt ikke ukjent med å møte hverandre, da de i størstedelen av sin eksistens har spilt i samme liga.

Hele 208 kamper har det blitt spilt totalt mellom dem i serie og cup, med Tottenham som det ganske klart beste laget historisk sett med sine 94 seire.

West Ham på sin side har 63 kamper der de har stukket av med seieren mens 51 av kampene har endt med uavgjort.

Allerede to ganger tidligere denne sesongen har det blitt spilt kamp mellom Tottenham og West Ham. Først vant Tottenham 3-2 borte i Premier League i september, før West Ham vant 3-2 borte i Ligacupen i oktober.

Skader og suspensjoner

Tottenham-manager Mauricio Pochettino kan glede seg over en tropp som nesten er skadefri, kun Toby Alderweireld er definitivt ute. Han er ventet tilbake fra hamstringskaden i starten av neste måned.

For West Ham sin del er José Fonte ventet tilbake i full trening om en to ukers tid etter å ha vært ute siden slutten av oktober. I tillegg er Sam Byram kun en liten uke unna full trening etter å ha vært ute med en lårskade sliten starten av november.

Hvordan ser du kampen med live stream?

Det er dessverre ingen bookmakere som vil sende kampen med live stream, og man må derfor benytte seg av eneste distributør for Premier League i Norge, TV2.

De vil ha kampen tilgjengelig både på TV2 Sport Premium og på deres egen live-streamingstjeneste TV2 Sumo.

Odds på kampen mellom Tottenham og West ham

Tottenham er gjort til ganske klare favoritter i kveldens London-derby av bet365 med en odds på 1.28. Tror du derimot at West Ham kan stå for en skalp i kveld får du hele 12.00 ganger tilbake på innsatsen, mens uavgjort også gir en fin odds på 6.00.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler