Tottenham passerer erkerival Arsenal på tabellen med seier over Swansea i kveld

Swansea City AFC – Tottenham Hotspurs FC
Liberty stadion, Swansea
Premier League, runde 22
Tirsdag klokken 20.45

Tottenham har falt bakpå i kampen om medaljer og Champions League i årets Premier League-sesong, og bør vinne kveldens bortekamp mot Swansea. Les mer og finn ut hvordan du ser kampen med live stream her.

Vant sin første ligakamp på fem forsøk

Swansea er fortsatt helt sist på Premier League-tabellen, til tross for at de lørdag vant for første gang i ligaen på fem kamper da Watford ble slått 2-1 på bortebane.

Med sine fire seire og fire uavgjorte har den walisiske klubben tre poeng opp til nærmeste lag på trygg plass, Crystal Palace, og peker seg mer og mer ut som en av favorittene til å rykke ned fra Premier League denne sesongen.

Kan klatre opp i ryggen på Liverpool

Tottenham ligger før kveldens kamp på en sjetteplass i Premier League med 37 poeng. Men med både en og to kamper mindre spilt enn konkurrentene oppover på tabellen kan mye forandre seg i løpet av de neste to kampene til London-klubben.

Arsenal ligger på plassen over med en kamp mindre spilt og 38 poeng, mens Liverpool med sine 44 poeng på fjerdeplass har to kamper mer spilt, og Tottenham vil dermed klatre helt opp i ryggen på de rødkledde med seier over Sansea og West ham.

Tidligere møter

Alle møtene mellom Swansea og Tottenham i Premier League har kommet etter walisernes opprykk til den øverste divisjonen tilbake i 2011.

Det har endt med hele 10 seire til Tottenham og null til Swansea. Kveldens hjemmelag vil dermed ta sin første seier mot Tottenham i historien om de skulle stikke av med alle tre poengene.

I fjor endte det 1-3 i tilsvarende oppgjør mens Tottenham vant sin hjemmekamp hele 5-0. I det første ligamøtet lagene i mellom denne sesongen endte det derimot 0-0, et meget skuffende resultat sett med Tottenham-øyne.

Liberty stadion

Swansea hjemmebane, Liberty stadion.

Lagnyheter

Swansea må klare seg uten vingbacken Kyle Naughton som står over sin førte av tre kampers karantene etter stemplingen på Watfords Stefano Okaka.

Tammy Abraham og Wilfred Bony er tvilsom grunnet henholdsvis mage- og hamstringproblemer, mens Ki Sung-Yeang og Kyle Bartley er definitivt ute av spill.

For Tottenham sin del ser det ut til at toppscorer Harry kane starter kampen til tross for en kraftig forkjølelse. Mens Victor Wanyama er tilgjengelig for en plass i startoppstillingen igjen etter å ha vært ute med en kneskade siden august.

Hvordan ser du kampen med live stream?

Det er dessverre ingen bookmakere som vil sende kampen med live stream, og man må derfor benytte seg av eneste distributør for Premier League i Norge, TV2.

De vil ha kampen tilgjengelig både på TV2 Sport Premium og på deres egen live-streamingstjeneste TV2 Sumo.

Odds på kampen mellom Swansea og Tottenham

Tottenham er utvilsomt den store favoritten i dette oppgjøret, noe oddsen hos bookmakerne viser. Bet365 for eksempel gir hele 11.00 i odds for seier til Swansea, mot 1.36 for Tottenham. Tror du det ender med poengdeling får du 5.00 ganger innsatsen tilbake.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler