Spurs tar imot Saints – Og gjestene har ny manager ringside på Wembley

spurs saints spilltips

2-2 hjemme mot Manchester United i helgen var ikke nok for Mark Hughes til å beholde jobben, mens Tottenhams seks seire på rad fikk en brå stopp med 2-4 borte mot erkerivalene Arsenal.

Tottenham Hotspur – Southampton FC
Wembley stadion, London
Premier League, runde 15
Onsdag klokken 21:00

Kun en halvtime inn i kampen i helgen så det ut til at Tottenham skulle ta en imponerende seier på bortebane mot Arsenal i Nord-London-derbyet.

Men Unai Emery vant managerduellen mot Mauricio Pochettino ganske klart i den andre omgangen, og Arsenal vant til slutt komfortabelt 4-2 i det som var en forrykende kamp.

Men om å tape en enkel kamp mot rivalene var surt for Spurs var det nok minst like surt å bli forbigått av dem på tabellen, og skjøvet ned til femteplass, utenfor Champions League-plassene.

Pochettino innrømmet etter kampen at det bare var spørsmål om tid før de måtte betale for det tøffe kampprogrammet, der Tottenham kom fra en uke med møter både mot Chelsea og Inter Milan, to kamper de for øvrig vant.

Med en kamp mindre spilt er det hele elleve poeng opp til ligaleder Manchester City, og Tottenham vil med andre ord ha minst åtte poeng opp til førsteplassen etter denne ligarunden. Arsenal befinner seg a poeng men med bedre målforskjell på den viktige fjerdeplassen.

Uavgjort var ikke nok for å redde Mark Hughes fra å få sparken som Southampton-manager, noe som skjedde mindre enn 48 timer etter det ene poenget lørdag. Dermed ble Den tidligere Stoke-manageren den første manageren i Premier Leagues historie til å få sparken to ganger samme kalenderår.

Og inn dørene kom i dag tidligere RB Leipzig-manager, østerrikeren Ralph Hasenhüttl. Han ledet Leipzig i to sesonger, og kan vise til imponerende resultater med den unge Red Bull-klubben. Hans første sesong bak roret endte med andreplass i Bundesliga, før han forrige sesong tok dem til kvartfinale i Europa League.

51-åringen har skrevet under på en kontrakt som strekker seg til sommeren 2021, og hans første arbeidsdag er allerede i morgen. Da tar han over et Southampton-lag som enten befinner seg på direkte nedrykk, eller har klart å klatre forbi Huddersfield og Cardiff ved å ta et sterkt poeng eller tre borte mot Tottenham i kveld.

Lagnyheter

Tottenham er uten Jan Vertonghen grunnet hans sene røde kort mot Arsenal i helgen, Så Toby Alderweireld er trolig tilbake i startoppstillingen ved siden av Juan Foyth i midtforsvaret.

Danny Rose var tilbake i helgen og kan kanskje vente seg en startplass i kveld, og det samme gjelder Kieran Trippier på motsatt flanke. Det er ellers ventet at Pochettino gjør en del forandringer på laget, med tanke på det tette kampprogrammet.

For gjestene sin del er Mario Lemina ute med karantene, i tillegg til flere skader. Shane Long, Matt Targett, Ryan Bertrand, Michael Obafemi og Danny Ings er alle forventet å miste oppgjøret.

Forventede lagoppstillinger

Tottenham: Lloris; Aurier, Foyth, Alderweireld, Rose; Winks, Dier; Lucas, Alli, Son; Kane

Southampton: McCarthy; Stephens, Yoshida, Vestergaard; Valery, Hojbjerg, Davis, Soares; Armstrong, Gabbiadini; Austin

Spilltips: Spurs med (-1) handicap

Southampton har fått klørne i en meget dyktig manager, men det er tvilsomt at han har fått gjort store underverker med «Moi» og co på de timene han har vært ansatt før avspark.

Vi tror dette blir relativt grei skuring for Tottenham, og går for minst to-målseier til 1.89 i odds hos Unibet.

Spill her!

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler