Tottenhams Erik lamela i kanonform før toppmøtet mot Manchester City

Med både svake resultater i Champions League, og nye utsettelser av åpning av nytt stadion.

Manchester City tok med seg tre meget viktige poeng borte mot Shakhtar Donetsk, på imponerende vis, og Pep Guardiolas menn har dermed fått en meget sterk start på sesongen 2018/19.

Tottenham Hotspur – Manchester City
Wembley stadion, London
Premier League, runde 10
Mandag klokken 21:00

Odds hos Unibet: 1: 5.25 X: 4.20 2: 1.68

I serien har Manchester City vært suverene så langt, og er etter ni serierunder fortsatt ubeseiret. Ved seier vil de lyseblå igjen ta over tabelltoppen a poeng med Liverpool, men Tottenham vil faktisk passere og ta over tredjeplassen om de skulle sikre seg alle de tre poengene.

Og det kan de godt gjøre, Spurs er i kjempe form i Premier League og står med fire strake ligaseire, senest borte mot West Ham. Mauricio Pochettinos menn har heller ikke sluppet inn mål på sine tre siste ligakamper.

Dagens verter befinner seg på en 5.-plass på tabellen med 21 poeng etter ni spilte serierunder. «Hjemme» på Wembley viser statistikken 2-0-1 så langt denne sesongen, der den forrige hjemmekampen endte med 1-0 mot Cardiff.

Manchester Citys statistikker så langt viser 7-2-0 med utrolige 26-3 i målforskjell. På fremmed gress viser statistikken 2-2-0, der den forrige bortekampen endte 0-0 mot gullrivalene Liverpool.

Lagnyheter

Kevin De Bruyne startet sin første kamp siden midten av august i midtuken mot Shakhtar, og den belgiske stjernen ser ut til å være 100% og nok en gang klar til å bidra fra start for Manchester City.

Sergio Aguero på sin side satt på benken under hele Champions League-oppgjøret, men er ventet å igjen bli å se i startoppstillingen i kveld. Kyle Walker kom inn som innbytter mot Shakhtar etter å ha stått over 5-0-seieren over Burnley forrige helg, og det er usikkert om han er frisk nok til å starte på Wembley.

Fabian Delph er tilbake i full trening for gjestene, i motsetning til Danilo, som fortsatt er ute med ankelskaden han pådro seg under landslagspausen i starten av måneden.

For hjemmelaget sin del er Dele Alli og Danny Rose nær klar igjen for en plass i startoppstillingen, så Pochettino har valg å ta i begge ender av banen i kveld.

Jan Vertonghen er fortsatt på sidelinjen en god stund til med en lårskade. Og for de som hadde glemt at han fortsatt er i klubben, så er Vincent Janssen ikke registrert i Tottenhams Premier League-tropp, og rapportene sier at han er på vei vekk fra klubben i Januar. Newcastle er én klubb som skal være interessert i den 25 år gamle nederlenderen.

Forventede lagoppstillinger

Tottenham Hotspur: Lloris; Trippier, Alderweireld, Sanchez, Davies; Dier, Dembele; Lamela, Eriksen, Moura; Kane

Manchester City: Ederson; Walker, Otamendi, Laporte, Mendy; De Bruyne, Fernandinho, D.Silva; Mahrez, Aguero, Sterling

TV og live stream

TV2 har eksklusive rettigheter til Premier League i Norge og kampen er derfor kun tilgjengelig via deres kanaler. Du kan se kampen enten på TV2 Sport Premium og på deres strømmetjeneste TV2 Sumo.

Spilltips: Aguero scorer

Odds

Bookmaker

Bonus

1.94

1000 kr

Sergio Aguero er tilbake i startoppstillingen, og Manchester Citys toppscorer har scoret mål i fire av sine fem siste kamper for klubben. Han er i knallform, og vi er sikker på at argentineren scorer ett av det som kan bli mange mål i dette toppoppgjøret fra Premier League.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler