Spilltips: London-derby på Wembley lørdag – Tottenham tar imot tabellnabo Chelsea

spilltips tottenham chelsea

Tottenhams formkurve er oppadstigende, men laget fra Nord-London er fortsatt ett poeng bak rivalene fra lenger sør i Englands hovedstad. Det er med andre ord mye på spill for begge klubbene før avspark.

Tottenham Hotspur – Chelsea
Wembley stadion, London
Premier League, runde 13
Lørdag klokken 18:30

Tilt tross for mye negativitet rundt klubben for tiden, mye takket være de store forsinkelsene rundt deres nye stadion, er Tottenham i virkelig god form for tiden, og står med seks seire på de siste åtte kampene.

Men formen på hjemmebane, eller mangelen på en, er den store verkebyllen for Spurs. Kun 22% av poengene så langt denne sesongen (seks av 27 poeng) har blitt kapret på Wembley.

Og hjemmekampene kommer som perler på en snor de neste uke. Kamper mot Inter og Southampton blir avbrutt av en bortetur til erkerivalene Arsenal etter kampen mot Chelsea.

Duket for minnerik førstesesong

Maurizio Sarri er den første manageren i Premier Leagues historie til å ikke tape en eneste av sine første tolv ligakamper. 0-0 mot Everton for to uker siden sørget for at han gikk forbi tidligere Nottingham Forrest-manager Frank Clarks tidligere rekord på 11 kamper.

I tillegg er avansement i Europa League allerede sikret med to kamper igjen å spille, og før jul venter en overkommelig kvartfinale mot Bournemouth i Ligacupen. Det er med andre ord store muligheter for at Sarris første sesong i Chelsea kan bli uforglemmelig.

Chelsea har slått Tottenham hele fire ganger tidligere på Wembley, mer enn noen annen klubb har slått en annen på Englands nasjonalarena.

Lagnyheter

Pochettino har måttet ta hensyn til mange skader de siste månedene, spesielt på defensiv midtbane, der Moussa Sissoko har fått mye ansvar med varierende hell.

Flere stjerner er heldigvis for Tottenham på vei tilbake i full trening Danske Christian Eriksen er en av dem, og de ter forventet at han er å se i startoppstillingen lørdag kveld. Jan Vertonghen er ventet tilbake neste måned, mens det enda er usikkert når Davidson Sanchez og Danny Rose er tilbake og klar til å starte.

For gjestene sin del lider Mateo Kovacic med en muskelskade som potensielt utelater han fra kamptroppen. Det betyr trolig nok en start for Ross Barkley ved siden av Kante og Jorginho.

Den største beslutningen Sarri må ta er dog hvem som tar plassen øverst i banen av Morata og Giroud.

Forventede lagoppstillinger

Tottenham: Lloris; Aurier, Alderweireld, Foyth, Davies; Sissoko, Dier; Lucas, Dele, Eriksen; Kane

Chelsea: Kepa; Azpilicueta, Rudiger, Luiz, Alonso; Kante, Jorginho, Barkley; Willian, Giroud, Hazard

Spilltips: Under 2.5 mål

GIG Sports beregninger for denne kampen viser disse sannsynlighetene for hvordan kampen ender: Tottenham – 34 % – Uavgjort 28 % – Chelsea – 38 %.

Estimatene deres forteller om litt mindre mål enn det markedet ellers forventer; 2.47 mål. De har en 44,8 % sjanse for at det blir mer enn 2.5 mål. De mest forventede resultatene i kampen er:

1-1: 12,88 %

0-1: 10,91 %

1-0: 9,98 %

Vi synes dette høres fornuftig ut og stoler på våre venner i GIG Sports, vi går for under 2.5 mål til fine 2.12 i odds hos Unibet.

GIG Sports går vitenskapelig til verks for å lage modeller som beregner sannsynligheter knyttet til sportsarrangementer. De kommer frem til sannsynlighetene ved å ta hensyn til alle faktorene som kan påvirke utfallene, og deretter simulere kampen 10.000 ganger.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler