Spilltips til kveldens Premier League-derby mellom Southampton og Brighton

Brighton har til gode å ta poeng på bortebane i Premier League så langt denne sesongen, men møter i kveld et Southampton-lag som kun har vunnet én av sine siste ti hjemmekamper.

Southampton FC – Brighton & Hove Albion
St. Mary’s stadion, Southampton
Premier League, runde fem
Mandag klokken 21:00

Så langt denne sesongen står Saint med 1-1-2, og Mark Hughes menn har med andre ord ikke fått en optimal start på Premier League-sesongen. Stort bedre har det heller ikke vært for Brighton, som har tapt fire av sine siste seks kamper (én seier). Klubben er også nå den eneste klubben som enda ikke har scoret mål på bortebane i Premier League denne sesongen.

Med fire poeng hver er de to klubbene nabo ikke bare på kartet men også på Premier League-tabellen. På henholdsvis trettende- og fjortendeplass vil en eventuell vinner av kampen klatre til tiendeplass, åtte poeng bak ligaleder Chelsea.

Southampton slo Brighton 1–0 borte i ligacupen så sent som i slutten av august, men i den kampen stilte begge lagene med ganske reservepregede førsteellevere.

Brighton har tapt borte mot overraskelseslaget Watford (0–2) og Liverpool (0-1). Southampton har kun tatt ett poeng på hjemmebane, mot Burnley (0–0) og Leicester (1-2), så kampens bortelag har hatt en tøffere start på sesongen enn Saints. Forrige sesong endte det 1-1 i begge oppgjørene mellom de to klubbene.

Lagnyheter

Danny Ings ser ut til å være tilbake etter at han slet før landslagspausen, men både Shane Long og Charlie Austin ser ut til å måtte stå over for Southampton.

Brighton har Pascal Groß usikker på grunn av ankelproblemer, men midtbanespilleren kommer til å bli testet helt opp mot kampstart. José Izquierdo og Florin Andone er tilbake i trening etter å ha vært ute med skade men er neppe med fra start.

TV og live stream

TV2 har eksklusive rettigheter til Premier League i Norge og kampen er derfor kun tilgjengelig via deres kanaler. Du kan se kampen enten på TV2 Sportskanalen og på deres strømmetjeneste TV2 Sumo.

Oddstips

Brighton kom sterkt tilbake etter å ha lagt under 0-2 for så å klare 2-2 mot Fulham i den forrige serierunden, og har sett bedre ut i sesongåpningen enn naboene lenger øst på Englands sørkyst.

Men de to lagene står relativt likt både på papiret og på tabellen, og vi tror det kommer til å vises på resultattavlen i kveld.

Vi går for uavgjort til 3.30 i odds hos Unibet. Klikk her for å få flere odds og for å spille på kampen.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler