Spilltips til kveldens Manchester-derby på Old Trafford

Old Trafford United City spilltips

Det er nærmest en umulig oppgave for de røde djevlene når byrivalene kommer til Old Trafford i kveld. Manchester City jakter sin andre strake Premier League-tittel, mens Manchester United har tapt hele seks av sine åtte siste kamper i alle turneringer.

Manchester United – Manchester City
Old Trafford, Manchester
Premier League, runde 34
Onsdag klokken 21:00

Manchester United kommer fra et forferdelig 0-4-tap borte mot Everton i helgen, det største tapet til Manchester United siden oktober 2016. Etter det tapet har spørsmålene om det var rett av stryet til klubben å ansette nordmannen på permanent basis var det rette.

Til forsvar for nordmannen så er det han som har fått klubben tilbake i kampen om topp fire i Premier League, og som tok dem til kvartfinalene i Champions League. Men det har definitivt vært en gedigen formdupp nå de siste ukene, de to siste kampene har laget sluppet inn syv mål uten å score selv.

Manchester City fikk revansje da de slo Tottenham 1-0 i Premier League på hjemmebane lørdag, kun få dager etter at Tottenham avanserte ved hjelp av bortemålsregelen på Citys bekostning etter en høydramatisk kamp på Etihad. Men i serien går det definitivt bedre for de lyseblå, Pep sitt mannskap har ikke avgitt poeng i Premier League siden 18. januar.

Tidligere møter

På de seneste 10 møtene de to Manchester-klubbene imellom er statistikken helt lik, med fire seire hver og to uavgjorte kamper. I det motsatte møtet tidligere i sesongen vant Manchester City, og kveldens bortelag kan dermed ta sin første dobbeltseier over rivalene i ligaen siden 13/14-sesongen.

Pep Guardiolas menn er ubeseiret på sine siste tre turer til Old Trafford, og de to siste kampene her har endt med borteseier, inkludert 2-1 i gullsesongen i fjor.

Lagnyheter

Et skår i gleden for Manchester City i seieren over Spurs i helgen var at Kevin De Bruyne måtte forlate banen med det som så ut som en hamstringskade. Han er derfor etter alle solemerker ikke med i kveld. Det er dog det eneste skadeproblemet i Citys tropp på det nåværende tidspunkt.

For Solskjærs del er endelig hele troppen mer eller mindre friskmeldt. Phil Jones måtte forlate banen etter en halvtimes spill mot Everton, og vil bli testet nærmere avspark i kveld.

Forventede lagoppstillinger

Manchester United: De Gea; Dalot, Smalling, Lindelof, Shaw; Herrera, McTominay, Pogba; Lingard, Rashford, Martial

Manchester City: Ederson; Walker, Kompany, Laporte, Mendy; Gundogan, Fernandinho, D Silva; Bernardo, Aguero, Sterling

Spilltips: City vinner + over 2.5 mål

Manchester United møter byrivalene på verst mulig tidspunkt. Manchester City er i fantastisk form i Premier League, og trenger alle tre poengene i jakten på ligatittelen.

United trenger også alle tre poengene i kampen med Chelsea og Arsenal om den viktige fjerdeplassen, men kveldens hjemmelag ser for tiden rett og slett ikke god nok ut til å få med seg noe fra dette oppgjøret.

Vi har nok aldri sett Manchester City være så store favoritter på bortebane i Manchester-derbyet, og det er nok mange som sympatiserer med de rødkledde som håper at det er lenge til neste gang man ser oddsen på over 7.00 for seier hjemme mot erkerivalene.

Vi tror det kan bli en del mål i kveld, og vi tror City tar en rimelig komfortabel seier.

Borteseier pluss over 2.5 mål gir oddsen 2.07 hos Nordicbet!

TV og live stream

Det er TV2 som har rettighetene til å sende Premier League i Norge, og denne kampen kommer derfor til å bli vist på deres sportskanaler og på TV2 Sumo.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler