Arsenal kan gjøre vondt til verre for Mourinhos Manchester United

Manchester United Arsenal spilltips

Arsenal tar turen nordover fra London i visshet om at de har gått hele 12 kamper uten å tape i serien, noe erkerivalene Tottenham smertelig fikk erfare søndag.

Manchester United – Arsenal
Old Trafford, Manchester
Premier League, runde 15
Onsdag klokken 21:00

Manchester United har tatt 12 poeng av 21 mulige siden José Mourinho angivelig var hårstrå fra å bli sparket tidligere i sesongen. Men der det kan se ut som en respektabel sum på papiret er det selve spillet og opptreden på banen som fortsatt er den største bekymringen for alle som bryr seg om klubben.

Man skal gi Mourinho og spillerne honnør for poengene de har klart å karre til seg for holde posisjonen blant topp seks på tabellen. Men, klubbens hierarki og supportere er enkelt og greit ikke fornøyd med å måtte juble for comebacks, og Mourinho må få laget til å spille med mer fart og tempo, og ikke minst mer underholdende, om de skal vente seg noe langvarig ros fra bakrommet og fra tribunene.

Ni poeng opp til topp-fire ved tap

Få United-spillere ser ut til å være i stand til å møte de forventningene, og ingenting tyder på at Mourinho føler han må gå i seg selv og se på sine egne metoder for å snu det heller.

Men med åtte poeng opp til Arsenal etter 14 serierunder, noe som hadde fått de fleste til å hoppe i stolen om de ble fortalt det før sesongen, kan onsdagens kamp være nettopp den kampen United skal overbevise. De har vist at de kan om de virkelig vil, mot Juventus i Champions League.

Et tap vil etterlate Manchester United med kun to seire på de siste syv Premier League-kampene, og for alvor sette fart i ryktene om portugiserens avgang igjen. Potensielt ni poeng opp til topp-fire og Champions League-spill neste år er rett og slett uholdbart for en klubb av Uniteds kaliber.

Forrykende seier mot Spurs

Arsenal-trener Unai Emery måtte tåle kritikk da hans mannskap til tider ble rundspilt av og holdt til uavgjort av Wolverhampton på Emirates forrige måned, noe som var klubbens tredje uavgjortresulat på rad.

Men spanjolen fortjener ros for hvordan han har vist teft til å snu fotballkamper ved formasjonsendringer og bytter, vist senest mot Bournemouth og ikke minst mot erkerivalene Tottenham i Nord-London-derbyet i helgen.

Spillet var til tider langt fra perfekt mot naboene søndag, og gjestene ledet fortjent 2-1 til pause. Men Emery og hans mannskap viste karakter, som så mange ganger før denne sesongen, og comebacket til 4-2 sørget for en stemning på Emirates vi må en god del tilbake i tid for å finne lignende til.

Aaron Ramsey var en av spillerne som utpekte seg mest positivt i den andre omgangen, og man kan lure på hva Emery tenker om at engelskmannen kanskje forlater klubben kostnadsfritt til sommeren.

Men han får nok smilet lett tilbake når han tenker på Pierre-Emerick Aubameyang og hans prestasjoner den siste tiden. To mål søndag plasserer gaboneren alene på toppen av toppscorerlisten i Premier League så langt.

Lagnyheter

Mezut Özil kan være tilbake på benken for Aresenal etter at en ryggskade sørget for at han gikk glipp av derbyet mot Tottenham. Granit Zhaka må stå over grunnet karantene, noe som trolig sørger for at Matteo Guendouzi tar sveitserens plass i førsteelleveren.

Aaron Ramsey kan også bli fortrukket foran Mkhitaryan eller Iwobi, mens Alexandre Lacazette også er med i kampen om en startplass for «the gunners».

José Mourinho er tvunget til å gjøre minst ett bytte, da Ashley Young er uaktuell på grunn av en én-kamps karantene. Det kan duke for Diogo Dalot på høyrebacken, mens både Chris Smalling og Eric Bailly er tilgjengelige igjen etter å ha mistet turen til Southampton.

Forventede lagoppstillinger

Manchester United: De Gea; Dalot, Smalling, Jones, Shaw; Matic, Herrera; Lingard, Pogba, Martial; Lukaku

Arsenal: Leno; Sokratis, Mustafi, Holding; Bellerin, Torreira, Guendouzi, Kolasinac; Ramsey, Aubameyang, Lacazette

Spilltips: Arsenal-seier

Manchester United er små favoritter i dette oppgjøret, og er avhengig av å få med seg noe om de skal holde tritt med resten av topplagene. Vi tror det blir målfattig, men klarer ikke la vær å spille på Arsenal til fine 2.95 i odds hos Unibet!

Spill her!

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler