Spilltips til helgens Manchester-derby – Se hvem vi tror smiler bredest til slutt

Manchester City er enda ubeseiet i ligaen, og kan med seier virkelig dra fra sine byrivaler. Før avspark er de lyseblå nummer én på tabellen med 29 poeng, ni poeng foran Manchester United på syvendeplass.

Manchester City – Manchester United
Etihad stadion, Manchester
Premier League, runde 12
Søndag klokken 17:30

Begge de to klubbene spilte Champions League på onsdag, og begge tok tre meget viktige poeng i kampen om avansement. Manchester City tok den klart største seieren, mot det som også var en klart dårligere motstander enn det United måtte bryne seg på.

City ga seg ikke før det sto hele 6-0 på måltavlen på Etihad stadion mot Shakhtar Donetsk. Gabriel Jesus var kampens store spiller med hele tre scoringer, mens Silva, Sterling og Mahrez scoret til resterende målene.

Manchester United ble utspilt i store deler av kampen borte mot Juventus, og kom under i det 65 minutt etter en klassescoring av tidligere United-spiller Cristiano Ronaldo. Men i løpet av fire minutter på tampen av kampen sørget Juan Mata og Ashley Young for at det ender 1-2 etter to frisparkmål, siste via Alex Sandro.

Dermed har begge klubbene fått en optimal oppkjøring til dette meget viktige oppgjøret i Premier League. Forrige sesong endte det med en 3-2-seier til Manchester United i tilsvarende møte.

Skadekrise på topp for bortelaget

Seieren i Torino kom ikke uten en pris for United. Alexis Sanchez måtte forlate banen haltende før det sene comebacket. Chileneren vikarierte på topp for Romelu Lukaku på topp, som også er ute med skade. Dermed kan det duke for Marcus Rashford på topp for United søndag. Eric Bailly og Anotonio Valencia er begge også fortsatt ute med skader.

Kevin De Bruyne har vært ute store deler av sesongen for Manchester City, uten at det nevneverdig har gått ut over prestasjonene. Han sto over i midtuken på grunn av en ny skade og er heller ikke tilgjengelig i dette oppgjøret. Utenom den belgiske stjernen er det kun reservekeeper Bravo som er utilgjengelig.

Forventede lagoppstillinger

Manchester City: Ederson; Walker, Stones, Laporte, Mendy; Bernardo Silva, Fernandinho, David Silva; Sané, Agüero, Sterling

Manchester United: De Gea; Young, Smalling, Lindelof, Shaw; Matic, Herrera, Pogba; Mata, Martial, Rashford

TV og live stream

TV2 har eksklusive rettigheter til Premier League i Norge og kampen er derfor kun tilgjengelig via deres kanaler. Du kan se kampen enten på TV2 Sport Premium og på deres strømmetjeneste TV2 Sumo.

Spilltips: Man City (-1.5)

Odds

Bookmaker

Bonus

2.05

1000 kr

Vi forventer definitivt at City vinner dette. Noen av grunnene til at vi har større tro på City enn det markedet generelt har er at «derby-faktoren» ikke har så mye å si som mange andre skal ha det til.

Spillerne er profesjonelle, og derbyet betyr betydelig mer for fansen enn dem. For de fleste av spillerne er dette bare en ny storkamp i ligaen.

En annen faktor er at City hadde hjemmekamp i Champions League i midtuken, i motsetning til Manchester United som har brukt en god del tid på å reise frem og tilbake til Italia.

Vi går for City-seier med -1.5 i asiatisk handicap til pene 2.05 i odds.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler