Klart for storkamp i Premier League når Liverpool tar imot Tottenham

Anfield

Under ledelse av Mauricio Pochettino har Tottenham lagt bak seg flere gode sesonger og de har etablert seg som et topplag som alltid er med i kampen om Champions League-spill. Årets sesong startet veldig bra og selv om de har snublet litt de siste månedene, er vi ikke i tvil om at de vil gjøre sitt ypperste for å vise seg verdig en topp 4-plassering når de møter et forsterket Liverpool på søndag.

Liverpool har imponert i Champions League, og leder Premier League med to poeng før søndagens kamp. På hjemmebane er de ubeseiret så langt i sesongen, med 13 seire og 44 nettkjenninger, så vi tror at de gjør jobben mot Tottenham og holder presset oppe på Manchester City, som med én kamp til gode kan gå forbi Liverpool med ett poeng om de vinner begge sine kamper. Liverpool vant sin siste kamp mot Fulham 2-1 før landslagspausen og kan vise til fire seire og én uavgjort i alle turneringer på sine fem siste.

Tottenham derimot, har ikke holdt like godt på formen og med skader på viktige spillere har de kun klart én seier på sine fem siste kamper. Mot Southampton og Chelsea ble det tap, og mot Arsenal måtte de ta til takke med uavgjort. De kan dog vise til en sterk borteseier mot Borussia Dortmund i Champions League, men det er neppe nok til å stoppe gulljagende Liverpool, som også har historien på sin side med 13 seire og 7 avgjort på 27 tidligere oppgjør.

Få skader hos begge lag

Liverpool og Klopp har vært heldige med få skader denne sesongen, og til helgen er troppen enda sterkere da det er forventet at både Joe Gomez, Jordan Henderson og Alex Oxlade-Chamberlain vil være klare til kamp. Også Xherdan Shaqiri og Naby Keita, som begge meldte forfall til landskamper på grunn av skader, er forventet å bli klare.

Heller ikke Tottenham sliter med nevneverdige skader, og tilbake fra veldig gode landslagspresentasjoner får Pochettino både Harry Kane og Hugo Lloris.

Forventet lagoppstilling

Liverpool: Alisson, Van Dijk, Robertson, Matip, Alexander-Arnold, Fabinho, Wijnaldum, Lallana, Firmino, Mane, Salah.

Tottenham: Lloris, Rose, Vertonghen, Sanchez, Walker-Peters, Dier, Sissoko, Alli, Eriksen, Lucas Moura, Kane.

Hvor kan du se Liverpool – Tottenham

Om du vil se kampen fra Anfield live, kan den finne den på både TV2 Sporten, TV Premium eller TV2 Sumo.

Liverpool tar tre viktige poeng i en kamp begge må vinne

Premier League nærmer seg slutten for denne gang, og både Liverpool og Tottenham trenger desperat poeng. Liverpool har en stor oppgave om de skal holde Manchester City unna og vinne sitt første seriemesterskap på 30 år. Tottenham må på sin side holde presset på Arsenal som bare er ett poeng bak, og de kan heller ikke slippe til Manchester United og Chelsea om de vil spille Champions League også til neste år.

Vi forventer en tett kamp hvor begge lag raskt kan finne på å score, men tre poeng blir værende igjen på Anfield. Så vi går for Liverpool seier og over 2,5 mål, som Unibet gir deg 2.25 i odds på.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler