Kan Liverpool fortsatt holde tritt med City? Gjester Burnley på Turf Moor i kveld

Burnley liverpool spilltips

Det er en kamp mellom nest-nederste og nest-øverste på Premier League-tabellen, da Burnley ikke har klart å vinne på syv forsøk. Liverpool er på sin side enda ubeseiret i ligaen.

Burnley – Liverpool
Turf Moor, Burnley
Premier League, runde 15
Onsdag klokken 20:45

Sean Dyche er kjent for å være en pragmatiker, og han var trolig den første personen som fortalte Burnley-spillerne at forrige sesong sterke syvendeplass ikke kom til å bety noe som helst denne sesongen.

Men selv Dyche er nok overrasket over hvor hurtig laget hans har falt på Premier League-tabellen, og før kveldens kamp ligger klubben på nedrykksplass, kun ett poeng over jumboplassen på tabellen.

I starten av sesongen ble mye av skylden lagt på Europa League-kvalifiseringen, men det er nå gått tolv kamper siden Burnley ble slått ut av Europacupen, og det har kun resultert i to tre-poengere.

Fire av Burnleys neste seks kamper er mot lag som for øyeblikket befinner seg på topp-seks på tabellen. Og når det har endt 0-5 og 0-4 mot de to resterende lagene på topp seks er Dyche tvilsomt veldig optimistisk med tanke på kveldens kamp.

Jürgen Klopp på løpetur i helgen

Liverpool ankommer nok Turf Moor i kveld fortsatt i gledesrus etter den ville overtidsscoringen som sikret seieren mot Everton i Merseyside-derbyet søndag. Resultatet sikret ikke bare en viktig seier over rivalene, men også at Liverpool enda holder tritt med Manchester City-lokomotivet.

Divick Origi endte opp som en noe uventet helg etter at han ble byttet inn på banen med under ti minutter igjen av kampen, dog godt hjulpet av Everton-keeper Jordan Pickford og tverrliggeren.

Overtidsmålet fikk Liverpool-trener Jürgen Klopp til å løpe som en galning inn på matten for å feire med Alisson, noe han har blitt straffet for av FA i etterkant.

Jurgen Klopp

Jurgen Klopp feirer vinnermålet mot Everton i helgen. Foto: Andrew Yates/Sportimage/PA Images

Den generelle konsensusen er at Liverpool så langt ikke er i nærheten av så gode offensivt som de var på sitt beste i forrige sesong, og klubben er så langt den minst-scorende klubben blant topp-fire.

Men med seier er man bare to poeng bak suverene Manchester City, og om det offensive etter hvert sitter like godt som det defensive vil Liverpool bli svært vanskelige å slå denne sesongen.

Lagnyheter

Liverpool kan ønske Jordan Henderson tilbake fra start etter at kapteinen måtte stå over derbyet i helgen på grunn av karantene. Men det er en god del andre usikkerhetsmomenter i Liverpool-troppen.

Sadio Mane fikk et kutt i benet mot Everton mens Andrew Robertson sliter med en leggskade. Roberto Firminos dårlige form for tiden kan åpne opp for en Daniel Sturridge fra start, til tross for at det var tredjevalg Origi som ble den store helten.

Robbie Brady skadet ankelen i den andre omgangen mot Crystal Palace i helgen, og det er tvilsomt at han rekker kveldens oppgjør. Stephen Ward og Nick Pope er også fortsatt på sidelinjen, mens James Tarkowski kan returnere til førsteelleveren etter en måned på sidelinjen før han var å se på benken igjen på Selhurst Park.

Forventede lagoppstillinger

Burnley: Hart; Lowton, Tarkowski, Mee, Taylor; Lennon, Defour, Cork, Gudmundsson; Hendrick; Vokes

Liverpool: Alisson; Alexander-Arnold, Lovren, Van Dijk, Moreno; Milner, Henderson, Keita; Salah, Sturridge, Shaqiri

Spilltips: Liverpool med (-1) handicap

Dette skal bare ende med en komfortabel Liverpool-seier, det er ingenting som tyder på noe annet. Det eneste spørsmålet er hvor mye rødtrøyene vinner med. Vi tror det blir en seiersmargin på minst to mål.

Det gir 1.73 i odds hos Unibet.

Spill her!

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler