Oppsummering av deadline-day i Premier League

Torsdag var den siste dagen i det internasjonale overgangsvinduet og dagen ga oss flere store overganger, men også flere som falt igjennom.

De fleste øynene var rettet mot de store klubbene i England, men det aller største overgangene uteble. Men noen overganger ble det, og blant annet Chelsea sikret seg to sårt trengte forsterkninger.

Sikret seg engelsk landslagsspiller

Ca 600 millioner kroner brukte London-klubben torsdag kveld på to landslagspillere fra henholdsvis Italia og England.

Den første spilleren som ble bekreftet var den italienske høyrebacken Davide Zappacosta. Han kommer fra Torino og kostet Chelsea omtrent 250 millioner kroner.

Det var Antonio Conte som i sin tid som italiensk landslagssjef ga Zappacosta sin landslagsdebut.

Og sent i natt bekreftet også Chelsea at de endelig hadde halt i land en avtale med Leicester om å hente den engelske landslagspilleren Danny Drinkwater.

Midtbanespilleren kommer inn å gir Conte flere muligheter på midtbanen, sårt trengt i en sesontg Chelsea skal konkurere på hele fire fronter, Premier League, ligacupen, FA-cupen og Champions League.

Andre bekreftede overganger i Premier League

Trøbbelmakkeren Serge Aurier har lenge vært koblet til Tottenham, og i går kveld ble han bekreftet for London-klubben. Han kommer inn som en ren erstatter for Kyle Walker som tidligere i sommer gikk til Manchester City.

Tottenham hentet også Fernando Llorente fra Swansea. Det så lenge ut til at spissen skulle gå til Chelsea men byrival Tottenham var tydeligvis mer fristende for spanjolen.

Den avtalen gikk i orden takket være Wilfried Bonys overgang fra Manchester City til Swansea. Swansea hentet også Bayern Munchen-spiller Renato Sanches noe overraskende på lån.

En annen spiller som også var nærmest klar for Chelsea i slutten av overgangsvinduet var Arsenal-spilleren Alex Oxlade-Chamberlain. Han gikk imidlertidig til Liverpool for omtrent 350 millioner kroner.

En spiller som forlot Liverpool i går var Mamadou Sakho, han dro til Crystal Palace for en ikke kjent sum.

De største overgangene i de fem største ligaene.

Overganger som falt gjennom

Ryktene gikk om flere store overganger i dagene og timene før overgangsvinduet stengte, spesielt rundt Arsenal og Liverpool.

Flere engelske medier melder at Arsenal var villig til å bla opp over 900 millioner kroner Thomas Lemar. Den franske landslagsspilleren blir imidlertidig værende hos Monaco enn så lenge.

Og dermed falt også Alexis Sanchez sin ventende overgang til manchester City gjennom, og Manchester-klubben skal visstnok være forbanna på Arsenal etter at de trakk seg ut av avtalen i siste liten.

Liverpool har i hele sommer prøvd å hente Southamton-stopper Virgil van Dijk, men klarte ikke å hale i land avtalen, selv om van Dijk offisielt ba klubben om en overgang.

I London var Ross Barkley klar for Chelsea men trakk seg fra avtalen etter at den medisinske testen var gjennomført. Backen blir dermed å se i Everton-drakt også denne sesongen.

Alle bekreftede overganger i Premier League på deadline-day:

Alex Oxlade-Chamerblain – Arsenal til Liverpool
Fernando Llorente – Swansea til Tottenham
Nikola Vlasic – Hajduk Split til Everton
Kyle Jameson – Chelsea til West Bromwich
Serge Aurier – PSG til Tottenham
Renato Sanches – Bayern München til Swansea (lån)
Nahki Wells – Huddersfield til Burnley
Gianelli Imbula – Stoke til Toulouse (lån)
Orestis Karneziz – Udinese til Watford (lån)
Nampalys Mendy – Leicester – Nice (lån)
Bojan Krkic – Stoke til Alaves (lån)
Lucas Perez – Arsenal til Deportivo (lån)
Molla Wague – Udinese til Watford (lån)
Danny Drinkwater – Leicester til Chelsea
Mamadou Sakho- Liverpool til Crystal Palace
Jason Denayer – Manchester City til Galatasaray
Ezequiel Scheletto – Sporting Lisboa til Brighton
Joel Campbell – Arsenal til Real Betis (lån)
Tim Krul – Newcastle til Brighton (lån)
Aleksandar Dragovic – Leverkusen til Leicester (lån)
Marvin Zeegelaar – Sporting Lisboa til Watford
Davide Zappacosta – Torino til Chelsea
Wilfried Bony – Manchester City til Swansea

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler