Odds & tips på vinner av Premier League 2023/24

Den nye sesongen av Premier League nærmer seg med stormskritt. Kan Man City forsvare tittelen, blir konkurransen fra Arsenal enda større, og kan Liverpool, Chelsea eller Spurs slå tilbake etter sine skuffende sesonger?

Premier League 2023-24 sesongen starter fredag 11. august 2023 og avsluttes søndag 19. mai 2024. Det vil være 380 kamper fordelt på 34 helger, tre midtuke-runder og en helligdags-runde. Sesongen vil også ha en vinterpause, der ti kamper vil bli spilt over to helger i januar. Sesongen starter med at Burnley tar imot Manchester City, mens Arsenal møter Nottingham Forest og Liverpool møter Chelsea i noen av de mest spennende oppgjørene i første runde. Sesongen avsluttes med at Manchester City møter Brighton, Arsenal møter Tottenham og Liverpool møter Everton i det som er de mest interessante kampene i den siste helgen med Premier League-fotball i denne sesongen.

City regjerende mestere

Premier League 2022-23 var den 31. sesongen av Premier League og den 124. sesongen av toppfotball i England. Fulham, Bournemouth og Nottingham Forest var de tre opprykksklubbene fra 2021-22 EFL Championship, som erstattet Burnley, Watford og Norwich City.

Sesongen startet med at Arsenal gikk på en fem kamper lang ubeseiret rekke før de spilte mot Manchester United på Old Trafford der de tapte 3-1. Manchester City fikk en sterk start, etter å ha signert spissen Erling Haaland; de gikk på en ni kamper lang ubeseiret rekke før de tapte på Liverpool i oktober.

Manchester City sikret seg sitt tredje strake Premier League-trofé med tre kamper igjen å spille, etter at Arsenal tapte mot Nottingham Forest. Det var deres niende engelske tittel totalt og deres sjuende siden 1992. Arsenal brøt rekorden for å tilbringe flest dager, med 248, på toppen av ligaen i en toppfotballsesong uten å vinne tittelen i engelsk toppfotballhistorie.

Dette var også den første sesongen siden 2017-18, og bare den fjerde Premier League-sesongen totalt, der alle de tre opprykkslagene i starten av sesongen unngikk nedrykk. Dette var også første gang siden 2014-15 at laget som lå sist ved juletider (Wolverhampton Wanderers), klarte å unngå nedrykk.

Premier League 2022-23 var den høyest skårende 38-kampers sesongen i Premier League-historien, med 1 084 mål (med et mål per kamp-forhold på 2,85, det beste i Premier League-historien). Erling Haaland brøt Premier League-rekorden for flest mål scoret av en spiller i én sesong med 36 mål.

Favoritter til å vinne Premier League 2023/24:

Kommer så snart bookmakerne har data tilgjengelig.

No Odds Available

Premier League 2023-24 sesongen er ventet å bli like spennende og uforutsigbar som den forrige, der Manchester City vant sin tredje strake tittel foran Arsenal, Liverpool og Newcastle. City er igjen de store favorittene til å vinne ligaen, spesielt etter å ha beholdt stjernespissen Erling Haaland, som scoret 36 mål i sin første sesong i England. Men de vil møte hard konkurranse fra flere lag som vil utfordre dem.

Arsenal vil håpe å bygge videre på sin sterke andreplass, og har Martin Ødegaard som en av sine viktigste spillere. Liverpool vil også være tilbake i tittelkampen, etter å ha kommet seg fra en skadeplaget sesong og forsterket laget med Darwin Núñez og Miguel Almirón. Manchester United vil også være med i toppen, med Marcus Rashford på topp. Andre lag som kan overraske er Newcastle, Tottenham, Brighton og Aston Villa, som alle har vist gode takter i den siste sesongen.

Norske målkonger

Martin Ødegaard og Erling Haaland har begge hatt en fantastisk sesong i Premier League, og har vist seg som noen av de beste spillerne i ligaen. Ødegaard har vært en nøkkelspiller for Arsenal, som endte på andreplass bak Manchester City. Han har scoret 15 mål og levert ni målgivende pasninger, og har imponert med sin kreativitet, teknikk og arbeidsrate. Ødegaard har også blitt nominert til årets spiller i Premier League, sammen med blant andre lagkamerat Bukayo Saka.

Haaland har vært en sensasjon for Manchester City, som vant ligaen for tredje gang på rad. Han har scoret hele 36 mål, noe som er ny rekord i Premier League-historien. Han har også levert ni assist, og har vært en konstant trussel for motstandernes forsvar med sin fart, styrke og avslutningsevne. Haaland har vunnet både gullstøvelen og spillerens spiller-prisen i Premier League, og har blitt hyllet som en av de beste spissene i verden.

Favoritt til å vinne toppscorertittelen i Premier League 2023/24:

Kommer så snart bookmakerne har data tilgjengelig.

No Odds Available

Slik spilles den første runde i Premier League 2023/24:

Helgens kamper i Premier League:

bundesliga
Det begynner å nærme seg den nye sesongen i Bundesliga, og nok en gang skal resten av Tyskland prøve å stoppe Bayern sin dominanse. Her er vårt tips til hvem som vinner i år, og odds fra de største bookmakerne.
12 september, 2023
Valencia Real Betis spilltips Mestalla
la-liga
Den nye sesongen av La Liga nærmer seg med stormskritt, og vi skal her se på hvem som er favoritter hos de største sportsbookene, samt fortelle deg hvem vi tror løfter trofeet i den øverste ligaen i Spania i 2023/24-sesongen.
12 august, 2023
serie-a
Det er heldigvis ikke alt for lenge før kalenderen er fylt opp med god internasjonal fotball igjen, blant annet Serie A. Her er odds og vårt tips på vinner av Serie A den kommende sesongen, 2023/24.
12 juli, 2023

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler