Håvard Nordtveit ute med skade når Hoffenheim gjester Etihad

Håvard Nordtveit Hoffenheim

Hoffenheim har ingen mulighet til å kvalifisere seg for utslagsrundene i Champions League, men en seier kan gi dem tredjeplass, og dermed en plass i Europa Leagues 16-delsfinaler.

Manchester City – 1899 Hoffenheim
Etihad stadion, Manchester
Champions League, gruppe F
Onsdag klokken 21:00

Chelsea viste lørdag kveld at det Manchester City fint kan vinnes over med den rette taktikken, og litt flaks. 0-2-tapet for London-laget var Manchester Citys første tap i hjemlig serie siden april.

Det var også første gang Pep Guardiolas menn tapte med to mål eller mer siden Everton knuste dem 4-0 tilbake i januar 2017. Og med Liverpools seier over Bournemouth er tittelracet i Premier League vidåpent før den hektiske juleperioden.

City har slått kraftig tilbake etter det sure tapet for Lyon på hjemmebane i den første gruppespillskampen, med 2-1 borte mot Hoffenheim og 3-0 og 6-0 mot Shakhtar, henholdsvis borte og hjemme. I forrige runde ble det 2-2 borte mot Lyon, noe som sikret avansement og i tillegg sørger for at ett poeng er nok hjemme mot tyskerne.

«Umulig» oppgave for Nordtveits lagkamerater

Når deres debutsesong i Champions League nå nærmer seg en slutt er det meste Julian Nagelsmanns menn kan håpe på tredjeplass i gruppen og dermed en plass i utslagsrundene i Europa League.

Men for at det skal skje må «Die Kraichgauer» gå for en sjokkerende seier over Manchester City på Etihad stadion i tillegg til at Shakhtar, som er to poeng foran på tredjeplass, taper hjemme for Lyon.

Hoffenheim skal uansett være stolt og fornøyd med prestasjonene i sin første sesong i Europas gjeveste selskap. De tre poengene tyskerne har hentet med seg hjem så langt er borte mot Shakhtar og i begge oppgjørene mot Lyon.

Klubben kvalifiserte seg direkte til gruppespillet gjennom tredjeplassen Bundesliga forrige sesong, tidenes beste prestasjon av de blå og hvite. Denne sesongen går det litt langsommere i hjemlig liga, og tre uavgjorte kamper på rad har skjøvet dem ned på en syvendeplass på Bundesliga-tabellen.

Lagnyheter

Håvard Nordtveit har gått glipp av de to siste Bundesliga-kampene på grunn av en ankelskade, og også denne kampen kommer for tidlig for den norske landslagsspilleren.

Ellers er Lucas Rupp, Dennis Geiger, Nadiem Amiri og David Otto alle utilgjengelige for Nagelsmann med forskjellige skader. Adam Szalai er heller ikke med på grunn av karantene.

For Pep sin del er Kevin De Bruyne, Benjamin Mendy og Sergio Agüero alle fortsatt ute med skader, i tillegg til Oleksandr Zinchwnko og Claudio Bravo. Otamendi er trolig tilbake i startoppstillingen, sammen med Faden og Danilo som kan få etterlengtede starter.

Forventede lagoppstillinger

Manchester City: Ederson; Danilo, Otamendi, Laporte, Delph; Foden, Fernandinho, Gundogan; Mahrez, Jesus, Sane

Hoffenheim: Baumann; Bicakcic, Vogt, Hübner, Kaderabek; Zuber, Demirbay, Schulz; Kramaric; Belfodil, Joelinton

Spilltips: Målrikt mellom City og Hoffenheim

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler