Live stream FA-cup-oppgjøret mellom Manchester City og Burnley lørdag

Manchester City FC – Burnley FC
Etihad stadion, Manchester
FA-cupen, tredje runde
Lørdag klokken 16.00

Burnley opplever en liten formdupp i Premier League om dagen, kan de stå for en overraskelse mot suverene Manchester City i FA-cupens tredje runde? Vi gir deg siste nytt og live stream til kampen.

Blytung jul og nyttår

Burnley har kanskje vært den største positive overraskelsen i årets Premier League-sesong, og resultater som 3-2 borte mot Chelsea, 1-1 borte mot Liverpool og 1-0 borte mot Everton har ført laget inn i kampen om plass i neste sesongs Europacuper.

Men det tette kampprogrammet gjennom jul og nyttår har vært i tyngste laget for Sean Dyches menn. De fem kampene laget har spilt siden 16. desember har endt med to uavgjorte og tre tap. Men til tross for det er Burnley fortsatt det beste laget utenfor topp-seks på tabellen med sine 34 poeng på 22 kamper.

Enda ubeseiret

Da har det gått langt bedre for Manchester City gjennom høytidsdagene, selv om laget ikke maktet å ta Pep Guardiolas egen rekord på 19 seire på rad fra sin tid i Bayern Munchen. City stoppet på 18 kamper da Crystal Palace holdt dem til 0-0 siste dag av 2017.

Men det var det eneste poengtapet, 2. januar var det tilbake til normalen da Watford ble slått 3-1 på hjemmebane, og Manchester City befinner seg fortsatt meget komfortabelt på toppen av Premier League-tabellen med 62 poeng, 15 mer enn Chelsea på andreplass.

Ikke vunnet turneringen siden 2011

Manchester City er i full fart på vei til å vinne Premier League for første gang på fire år, men det er nå hele syv sesonger siden de sist løftet FA-cup-pokalen på Wembley i London. Den gang ble Yaya Touré matchvinner i 1-0-seieren over Stoke.

I fjor kom de seg til semifinalen der Monreal og Aguero sørget for 1-1 til fulltid mellom Arsenal og Manchester City, men et Sanchez-mål i ekstraomgangene sørget for at Arsenal gikk til finalen, en finale de vant 2-1 mot Chelsea.

Burnley på sin side har kun vunnet FA-cupen én gang helt tilbake i 1914, mens de har to andreplasser å vise til fra 1947 og 1962.

Det gikk ikke særlig godt for Burnley i fjor som i den femte runden måtte se seg slått 0-1 på hjemmebane av non-league-laget Lincoln City fra National League, som er det femte nivået i det engelske ligasystemet.

Etihad stadion

Manchester Citys hjemmebane, Etihad stadium, også kjent som City of Manchester stadium.

Tidligere møter

Vi må helt tilbake til 1897 for å finne det første møtet mellom de to klubbene, den gang vant Burnley 3-1 på hjemmebane i det som het League Division Two.

Siden den gang har det blitt spilt hele 96 kamper dem imellom, de fleste av dem før 1976. Siden 1976 har det blitt totalt 14 kamper, 10 seire til Manchester City, tre uavgjorte og en Burnley-seier.

Premier League-møtet mellom klubbene tilbake i oktober endte med en komfortabel 3-0-seier til Manchester City på hjemmebane, mens det endte 2-1 til Manchester City i begge ligakampene forrige sesong.

Lagnyheter

Gabriel Jesus må belage seg på tribunesitting helt frem til starten av mars grunnet kneskaden han pådro seg i nyttårshelgen, mens Benjamin Mendy enda er flere måneder unna å være tilbake i full trening. Ellers er det lite å melde om fra Manchester Citys del.

Burnley har hatt keeper Tom Heaton ute med en skulderskade siden september, og det er enda usikkert når han er tilbake i full trening. I tillegg er Stephen Ward ute med en kneskade i ubestemt tid.

Ellers er det grunn til å tro at både Dyche og Guardiola roterer en del på lagene sine etter et tett kampprogram de siste ukene, og spesielt for Manchester City venter det mange kamper også fremover i fire turneringer.

Hvordan ser du kampen med live stream i Norge?

Om du ikke har mulighet til å få sett kampen på Viasat 4 er det andre alternativer for å se dette gigantoppgjøret fra FA-cupens tredje runde, blant annet bet365.

Alt du behøver er en aktiv konto hos bet365, så ser du både denne og alle andre kamper de har tilgjengelig uten ekstra kostnad. En aktiv konto vil si du enten har penger disponibelt på kontoen din eller har plassert et bet de siste 24 timene.

Har du ikke en aktiv konto hos bet365 følger du disse enkle stegene:

Så ser du denne kampen pluss tusenvis av andre kamper fra Bundesliga, La Liga, Serie A, Ligue 1 og flere andre ligaer fra resten av verden. Du kan også se andre idretter som håndball, tennis og ishckey uten ekstra kostnad.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler