Liverpool tar imot Manchester United med største forsprang siden 1990

Salah mane Firmino

Hele 16 ligarunder har gått nå og Liverpool har fortsatt ikke tapt en eneste kamp, noe som plasserer dem helt på toppen av tabellen, mens de 20 ganger tidligere ligamesterne Manchester United er helt nede på sjetteplass.

Liverpool – Manchester United
Anfield stadion, Liverpool
Premier League, runde 17
Søndag klokken 17:00

Ikke siden mars 1990 har Liverpool hatt større forsprang i ligaen på sine arge konkurrenter fra nord-øst før et møte mellom de to klubbene. Hele 16 poeng skiller dem på tabellen etter det som har vært to vidt forskjellige starter på sesongen.

Så langt har det kun blitt tre poengtap for Liverpool, og de røde er det eneste gjenstående laget som enda ikke har tapt en eneste ligakamp i Premier League.

Godt takket være Chelseas seier over Manchester City i helgen leder Liverpool nå med ett poeng på City, og den største oppgaven for Jürgen Klopp nå blir å leve med presset som følger med å være Englands beste lag. Og det er hele fem måneder med fotball igjen.

Venter tøff motstand i Champions League

Mens Liverpool-fans har mye å glede seg over, er det en helt annen verden for de som er glad i Manchester United for tiden. Manchester United er nede i en mørk dal de sjelden har befunnet seg i de siste 30 åren, der én seier på de siste fem ligakampene viser hvor langt ned den tidligere kjempen har falt.

De røde djevlene klarte i det minste å gjøre slutt på en rekke med fire kamper uten seier med 4-1 over Fulham forrige helg, men i midtuken var det tilbake til skuffelse da Valencia vant 2-1 på Mestalla i en kamp der United hadde vunnet sin Champions League-gruppe ved seier.

Det betyr at det venter en førsteplass og topp motstand i 16-delsfinalen når Champions League fortsetter om omtrent to måneder.

Flere ute i forsvarsleddet

Skadene har kommet på løpende bånd like før Liverpool skal ut i hele fem kamper på 18 dager. Joe Gomez og Dejan Lovren har fått selskap av Joal Matip blant skadede forsvarsspillere. Trent Alexander-Arnold er også ute, mens James Milner vil bli testet nærmere avspark. Nathaniel Clyne, Dominic Solanke, Rhian Brewster og Alex Oxlade-Chamberlain er alle sammen fortsatt skadet. Rekker Milner kampen tar han trolig plass på høyreback, for andre gang denne sesongen.

Både Alexis Sanchez, Victor Lindelöf og Anthony Martial er på sidelinjen for gjestene, mens Diego Dalot, Scott McTominay og Matteo Darmian er usikre.

Forventede lagoppstillinger

Liverpool: Alisson; Milner, Lovren, Van Dijk, Robertson; Wijnaldum, Fabinho, Keita; Salah, Firmino, Mane

Manchester United: De Gea; Young, Bailly, Jones, Shaw; Herrera, Fellaini, Matic; Lingard, Lukaku, Rashford

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler