Julehygge med Premier League

Julenisse Leicester City

For fotballglade nordmenn er ikke juleferien den samme uten Boxing Day. 2. juledag er den store festdagen i engelsk fotball. Med nødvendig tilgang kan du se utrolige 10 timer med direktesendt fotball denne dagen.

Menyen er krydret og starter allerede klokken 13:30. Jose Mourinho har fått en god start som sjef for Tottenham. Mot Brighton bør det bli tre nye poeng, men engelsk fotball i romjula er noe helt spesielt. Da legges ofte forutsigbarheten på hylla, og kampen om poengene tilspisser seg til et ytterpunkt.

Solskjær på dypt vann?

Ole Gunnar Solskjær sitt prosjekt i Manchester United begynner å ta form. De er på skuddhold til topp fire, så får man se om ungguttene takler det harde kampprogrammet som står foran dem. Solskjær selv må være forberedt på alt. Resultatene i disse kampene kan igjen sende ham ut på dypt vann. Eventuelt gi ham arbeidsro inn mot det nært forestående overgangsvinduet. Som manager for kanskje verdens største klubb, veit vi at det er kort mellom himmel og helvete. Nærmest fra uke til uke.

Norske innslag

Vi håper selvsagt å se våre nordmenn i aksjon. Joshua King var endelig tilbake på banen for Bournemouth mot Chelsea, men comebacket endte med ny skade etter 75. minutter. Han tok seg til den venstre leggen etter en smell, men vi har ikke fått rapporter på at det er noe alvorlig. Vi håper derfor han er klar igjen til hjemmekampen mot Burnley 21. desember. Og ikke minst til resten av kampene i romjula og rett over nyttår.

Alexander Tettey har selv vært på skadelisten flere ganger denne sesongen, men han var tilbake igjen mot Southampton som innbytter. Han har deretter startet de to seneste kampene, og mot Sheffield United scoret han dessuten ledermålet i 1-2 tapet. Rutinen til Tettey blir god å ha for et Norwich-lag som er på desperat poengjakt. Kun 3 seire på 17 kamper har plassert dem på nedrykk. I Norwich-leiren står nok derfor livsviktige poeng øverst på ønskelisten for jula.

Ørjan Nyland har vært gjennom en berg og dalbane i Villa-drakt. Fra å være udiskutabel ener, til langvarig skade, og veien tilbake for å gjenvinne keeper-plassen. De siste kampene har han sittet på benken. Det nesten umenneskelige programmet som står foran spillerne kan åpne for at Nyland endelig får sjansen mellom stengene igjen. For oss nordmenn er det lov å drømme om Nyland mot Tettey 2. juledag (Aston Villa – Norwich kl 16:00).

Ut mot kampprogrammet

Representanter for Manchester City har allerede vært ute og klaget over at Liverpool drar fordel av mer hvile i det forestående kampprogrammet. Klopp & co på sin side puster nok lettet ut. De skal spille VM for klubblag før jul og skal totalt gjennom åtte kamper på 19 dager (Premier League, FA-Cup, Ligacup og VM for klubblag).

Nedenfor ser du hele kampprogrammet i jule- og nyttårsperioden. Her er det bare å benke seg ned. Det svært omdiskuterte blodslitet for spillerne i England er diskutert til det uendelige. Men for mange fans er det uansett høydepunktet i løpet av sesongen, og kampen om poengene legger ofte føringer for resten av sesongen.

Kampprogram og starttidspunkt;

2. juledag:

Kl. 13.30:
Tottenham – Brighton (TV 2 Sport Premium)

Kl. 16.00:
Bournemouth – Arsenal (TV 2 Sport Premium)
Aston Villa – Norwich (TV 2 Zebra)
Chelsea – Southampton (TV 2 Sport Premium 2)
Crystal Palace – West Ham (TV 2 Sport 2)
Everton – Burnley (TV 2 Sport Premium 1)
Sheff Utd – Watford (TV 2 Humor)

Kl. 18.30:
Man Utd – Newcastle (TV 2 Sport Premium)

Kl. 21.00:
Leicester – Liverpool (TV 2 Sport Premium)

3. juledag:

Kl. 20.45:
Wolves – Man City (TV 2 Sport Premium)

28.desember:

Kl. 13:30:

Brighton – Bournemouth (TV 2 Sport Premium)

Kl. 16:

Southampton – Crystal Palace (TV 2 Sport Premium)

Watford – Aston Villa (TV 2 Sport Premium 2)

Newcastle – Everton (TV 2 Sport 1)

Kl. 18.30:

Norwich – Tottenham (TV 2 Sport Premium)

West Ham – Leicester (TV 2 Sport Premium 2)

Kl. 20.45:

Burnley – Man Utd (TV 2 Sport Premium)

29. desember:

Kl. 15.00:

Arsenal – Chelsea (TV 2 Sport Premium)

Kl. 17.30:

Liverpool – Wolverhampton (TV 2 Sport Premium)

Kl. 19.00:

Man City – Sheffield Utd (TV 2 Sport Premium 2)

1.januar:

Kl. 13.30:

Brighton – Chelsea (TV 2 Sport Premium)

Burnley – Aston Villa (TV 2 Sport Premium 2)

Kl. 16.00:

Southampton – Tottenham (TV 2 Sport Premium)

Newcastle – Leicester (TV 2 Sport Premium 2)

Watford – Wolverhampton (TV 2 Sport 1)

Kl. 18.30:

Man City – Everton (TV 2 Sport Premium)

West Ham – Bournemouth (TV 2 Sport Premium 2)

Norwich – Crystal Palace (TV 2 Sport 1)

2.januar:

Kl. 21.00:

Liverpool – Sheff Utd (TV 2 Sport Premium)